WEST SIDE STORY

Voorstelling

WEST SIDE STORY

Het is te lang geleden dat WEST SIDE STORY in een Nederlandstalige versie te zien was in onze theaters. Gelukkig komt daar in 2025 verandering in en kunnen we de ‘onmogelijke’ liefde tussen Tony en Maria weer live meemaken. Met natuurlijk alle prachtige songs als Maria, I Feel Pretty, America en Tonight.

Al in 1949 werd er gewerkt aan een moderne musicalbewerking van Shakespeares Romeo and Juliet. Maar pas midden jaren vijftig ontstond het idee om het Romeo en Julia-thema te plaatsen in de wereld van de rivaliserende bendes op de West Side van New York. WEST SIDE STORY was geboren. 
Door de rauwheid van het verhaal, het glamourloze straatleven, de opzwepende muziek van Bernstein met liedteksten van Stephen Sondheim en de adembenemende choreografieën werd WEST SIDE STORY een buitengewoon vernieuwende musical die in de loop van de tijd steeds meer gewaardeerd zou worden. De Nachtwacht van Rembrandt onder de musicals. Een meesterwerk.
Niet voor niets werd de voorstelling twee keer verfilmd en beide versies mochten op een Oscar rekenen. De laatste filmversie van Steven Spielberg dateert uit 2021.
Op Broadway zijn regelmatig revivals van WEST SIDE STORY te zien. 
Vanaf november 2025 komt WEST SIDE STORY naar U toe. Deze vernieuwde versie van De Graaf & Cornelissen Entertainment zal te zien zijn in dertien grote theaters. In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht, Groningen, Enschede, Leeuwarden, Heerlen, Den Bosch, Almere, Apeldoorn en Breda. Met een live-orkest van twintig muzikanten.

Zet het in uw agenda.

Something’s coming!