Wat zien ik?!

Voorstelling

Een musicalcomedy

Humor en sentiment in de 'rosse buurt' van het tolerante, hippe en bruisende Amsterdam anno 1969.

Een onthullende kijk op het onstuimige leven van de prostituees BLONDE GREET (Ellen Pieters) en HAAR VAN BOVEN (Mariska van Kolck).

De musical WAT ZIEN IK?! gaat over het wel en wee van de prostituees Greet en Nel (Haar Van Boven). Hun hilarische belevenissen, onmogelijke liefdesaffaires en de bonte stoet aan klanten en buurtgenoten staan centraal in het verhaal.

Met onvervalste Amsterdamse humor, schrijnende gebeurtenissen en zowel gevoelige als pikante momenten. Wat Zien Ik?! beschikt over fantastische nieuwe muziek, gecomponeerd door Dick Bakker (onder andere dirigent van het Metropole Orkest en componist van wereldhits) en zijn zoon Tom Bakker (maakte onder meer composities en arrangementen voor Van Dik Hout, Kane, Ten Sharp en René Froger), gespeeld door een live-orkest en oogstrelende decors en kostuums. Dit tegen de prikkelende achtergrond van de 'wallen' in het kleurrijke Amsterdam eind zestiger jaren.

In de ogen van Blonde Greet zijn mannen niet te vertrouwen. Maar je kan wel veel geld aan ze verdienen. En dat doet Greet, ze ontvangt de meest uiteenlopende types. Bovenbuurvrouw Nel heeft het iets minder getroffen. Ze ligt niet zo goed in de markt als Greet en haar liefde Sjaak (Johnny Kraaijkamp) heeft wel erg losse handjes.

Dan ontmoet Greet in de kroeg ene Piet (Hans Breetveld), voor wie ze als een blok valt. En voor het eerst sinds lange tijd is ze weer verliefd. Nel gunt haar vriendin het geluk, maar het drukt haar wel met de neus op het feit dat het met haar Sjaak toch maar behelpen is. Greet, geheel in de zevende hemel, besluit daarom dat Nel een andere man moet zoeken en plaatst een contactadvertentie. De ware Jacob zit er echter niet direct bij. Maar dan verschijnt Bert (dubbelrol van Johnny Kraaijkamp), een keurige vertegenwoordiger uit Eindhoven, in haar leven. Er bloeit iets op tussen de twee.

Tijdens een romantisch dineetje bekent Piet aan Greet dat hij getrouwd is met ene Janneke (Kiki Classen) maar dat hij steeds vaker aan een echtscheiding denkt. Greet is uit het veld geslagen en stort haar hart uit bij Nel. Die heeft op haar beurt net bezoek gehad van Sjaak, die liever was dan ooit. Hierdoor twijfelt ze of ze nu verder moet met de risicovolle Sjaak of met de degelijke Bert. Opnieuw neemt Greet het initiatief: de dames moeten er even tussenuit. Amsterdam mag dan een prachtige stad zijn waar bijna alles kan, soms is het ook gewoon een pokkestad die je een paar dagen moet ontvluchten. Eenmaal terug uit Parijs loopt alles anders dan gedacht.
 

Ellen Pieters

Blonde Greet

Mariska van Kolck

Haar van Boven

Johnny Kraaijkamp

Sjaak, Bert

Hans Breetveld

Piet

Kiki Classen

Janneke, Heilsoldate, Stien

Arie Cupé

4 klanten, Oude Nicht, Man

Duck Jetten

Bet van Beeren, Leen, Vrouw in Heck

Hilke Bierman

Noortje, Truus, Operazangeres

Karel Simons

Ensemble, Lucas

Fleur van de Water

Ensemble, Polly

Marlous Tolhuisen

Ensemble, Bep

Annemarie Libbers

Ensemble, Coby

Rosalie de Jong

Ensemble, Verpleegster, Tina

Nelleke Schoo

Ensemble, Klaartje

Barry Meijer

Ensemble, Koos

Menno Leemhuis

Ensemble, Reisleider

Dennis Radelaar

Ensemble

Mathijs Pater

Ensemble, Agent 1

Tom Bakker

Muziek

Dick Bakker

Muziek

Allard Blom

Script

Arno Bremers

Kostuums

Perry Dossett

Choreograaf

Marjolein Ettema

Decor

Paul van Ewijk

Regie, Script

Pelle Herfst

Licht

Frans Mulder

Script, Liedteksten