Verhaal The Prom

Emma wil maar één ding: met haar vriendin Alyssa als date naar de Prom, het feestelijke eindejaarsbal van haar school. Maar dat ligt moeilijk in haar conservatieve woonplaats. De homofobe voorzitter van de ouderraad, die later de moeder van Alyssa blijkt te zijn, blaast het hele feest af.

Vier uitgerangeerde Broadway-artiesten krijgen lucht van de situatie en besluiten af te reizen naar de provinciestad om Emma te steunen in haar strijd. Ze hebben in eerste instantie alleen niet zozeer de intentie om Emma te helpen; ze grijpen de mediahype rond haar wens aan om hun eigen gedeukte imago’s op te poetsen en in the picture te blijven.

Toch slagen de vier uiteindelijk in hun opzet en komen ook zij tot besef dat het in het leven om meer draait dan om roem.

Throw on a corsage, grab your dance partner, and throw up those jazz hands because…You belong at THE PROM!

Vanaf theaterseizoen 2022-2023 te zien in theaters door heel Nederland.

“A smart, big hearted musical!” – New York Magazine

“Big hearted!” – The New York Times

“Comic gold!” – The Hollywood Reporter

“So full of happiness that you think your heart is about to burst!” – Variety

Het script van de musical The Prom is van de hand van Bob Martin, de muziek van Matthew Sklar. De musical ontving zes Tony-nominaties en won de Drama Desk Award voor beste musical. In de Netflix Original Film spelen Meryl Streep, James Corden en Nicole Kidman de hoofdrollen. De film werd geregisseerd door Ryan Murphy, die grote successen behaalde met de televisieseries Glee, Pose en Hollywood en vele Emmy Awards in de wacht sleepte.

Eerstvolgende Voorstellingen

Kom binnenkort terug om de speellijst te bekijken

Altijd op de hoogte Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van De Graaf & Cornelissen Entertainment en DG Theater en ontvang leuke aanbiedingen, winacties en interessante weetjes rondom onze producties.

Ik ben geïnteresseerd in

Je kunt je voorkeursinstellingen altijd op een later moment nog aanpassen via de link onderaan iedere nieuwsbrief.

© 2021 De Graaf & Cornelissen Entertainment