Op Hoop Van Zegen

Voorstelling

Onverwoestbaar Hollands drama

OP HOOP VAN ZEGEN is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Sinds de première in 1900 is deze klassieker met enorm succes over de gehele wereld gespeeld. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje die man en zonen aan de zee verloor niemand onberoerd. Haar gevecht om te overleven te midden van sociale misstanden leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald.

De musicalversie laat zien dat het vissersdrama ook nu nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. In een zorgvuldige bewerking met veel vaart en prachtige muziek zal de musical OP HOOP VAN ZEGEN velen wederom weten te ontroeren. Indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk: theater van nu zoals Herman Heijermans het ooit heeft bedoeld.

Ellen Pieters, die eerder furore maakte als Blonde Greet in de musical Wat Zien Ik?!, is Kniertje, en Ben Cramer speelt de rol van Reder Bos. De rollen van Geert en Barendje, de zonen van Kniertje, worden gespeeld door Charly Luske (Turks Fruit en We will rock you) en Job Bovelander (Zeg ‘ns AAA). Een talentvolle cast en een live orkest zorgen voor een onvergetelijke musical. 
 

Hilke Bierman

Jo

Job Bovelander

Barend

Kiki Classen

Mathilda & Truus

Ben Cramer

Reder Bos

Mieke Dijkstra

Clementine

Charly Luske

Geert

Ellen Pieters

Kniertje

Mark van der Laan

Simon & Daantje

Metta Gramberg

Mathilde & Truus

Arie Cupé

Sanne Bosman

Ensemble

Stan Limburg

Alternate Simon & Daantje

Tom Bakker

Muziek

Allard Blom

Script

Arno Bremers

Decor & Kostuums

Franc Pappot

Muzikaal leider

Paul van Ewijk

Regie

Coen van der Hoeven

Lichtontwerp

Gijs Kater

Geluidsontwerp