Kinky Boots Hoofdrollen Kinky Boots

Artistiek directeur Hans Cornelissen: “Het was echt een lastige zoektocht. Voor de rol van Lola zochten we een donkere en gespierde jongen die geweldig zingt, danst, acteert en tevens een spectaculaire drag queen kan neerzetten. Naidjim Severina was een enorme verrassing. Bij de auditie zei hij dat hij niet wist of het wel iets voor hem was en dat hij ook nog nooit op ‘high heels’ had gelopen. Maar alles ging hem heel goed af. Vajèn van den Bosch is niet opgegroeid met de hits van Cyndi Lauper maar door haar passie voor zingen kwam ze wel in aanraking met die geweldige songs. Ze kan niet wachten het repertoire uit de musical straks iedere avond te mogen zingen. Toen Ruud de Graaf en ik Kinky Boots destijds voor het eerst in het buitenland zagen, dacht ik voor de rol van Charlie meteen aan Jonathan Demoor. Dat maakte hij bij de audities helemaal waar. We hebben alle vertrouwen in dit drietal.“

Kinky Boots is een feelgood musical met nieuwe muziek van Cyndi Lauper, swingende choreografieën, een ontroerend verhaal over ‘zijn wie je wilt zijn’ en spectaculaire kostuums en SCHOENEN! De internationaal succesvolle musical is momenteel onder andere te zien op Broadway en op West End in Londen. In New York viel de musical al direct in de prijzen. Kinky Boots werd maar liefst dertien keer genomineerd en won uiteindelijk zes Tony Awards. In Londen ontving de show drie Oliver Awards. Vanaf het seizoen 2019/2020 kunnen de Nederlandse liefhebbers naar de grotere theaters in heel Nederland. Martin Michel zal de regie en choreografie voor zijn rekening nemen.

Het verhaal
Kinky Boots is gebaseerd op de Britse film uit 2005. In deze komische musical gaat het om Charlie Price, die de schoenenfabriek van zijn vader erft. Om een faillissement af te wenden, gaat hij samenwerken met de flamboyante drag queen Lola, die als Simon opgevoed werd als bokser. Samen storten ze zich op de markt van kinky laarzen voor dames die eigenlijk heren zijn. Niet alle medewerkers van de fabriek zijn even blij met deze nieuwe richting. Ook Charlies verloofde wil er niets van weten. Charlie en Lola, die merken dat ze toch niet zo verschillend zijn, hebben tot aan de Milaan Fashion Week de tijd om alles af te krijgen. Zal het ze lukken?

Altijd op de hoogte Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van De Graaf & Cornelissen Entertainment en DG Theater en ontvang leuke aanbiedingen, winacties en interessante weetjes rondom onze producties.

Ik ben geïnteresseerd in

Je kunt je voorkeursinstellingen altijd op een later moment nog aanpassen via de link onderaan iedere nieuwsbrief.

© 2019 De Graaf & Cornelissen Entertainment