Hairspray

Voorstelling

HAIRSPRAY met hoofdrol voor RICHARD GROENENDIJK

Als je haar maar goed zit. Nou, daar zorgt HAIRSPRAY wel voor!

HAIRSPRAY is een onvervalste musical comedy. Maar wel eentje die iets te vertellen heeft.

De show speelt zich af in het Amerika van de jaren 60, in een tijd waarin veranderingen op vele gebieden aan de orde van de dag zijn. De jeugd ontdekt nieuwe muziek met flitsende dansen, er wordt modieuze hippe kleding gekocht en men wil een opvallend kapsel. Alles moet anders!
De ouders kijken verbijsterd toe.

Zoals er toen over vele dingen werd gedacht en gesproken, zijn die anno nu gelukkig ondenkbaar. Ook op maatschappelijk gebied moet de wereld dus flink opgeschud worden.
En daar zorgt Tracy Turnblad, gesteund door moeder Edna, wel voor.
Zij breken met een koevoet het hokjesdenken open en laten zien dat er voor iedereen in de wereld een plaats is. Mits je wel dansend door het leven gaat.

HAIRSPRAY was in 2002 een enorme hit op Broadway, winnaar van maar liefst acht Tony Awards.
Niet voor niets volgde een paar jaar later de verfilming met John Travolta als moeder Edna, een rol die traditioneel door een man wordt gespeeld.

De vrolijke musical heeft een enorm hart, een pakkend verhaal en geweldige muziek.
Ook Nederland kan wel weer een Edna en Tracy gebruiken.
Vandaar dat De Graaf en Cornelissen Entertainment deze hitmusical weer terugbrengt in het theater, in een regie van Joep Onderdelinden.

In een frisse nieuwe versie met RICHARD GROENENDIJK in de jurk van Edna Turnblad. Met een swingend live orkest, want bij Hairspray kan niemand stil blijven zitten.

Waarom?
You can’t stop the beat!
 

Richard Groenendijk

Richard Groenendijk

Edna Turnblad