De Zangeres Zonder Naam

Voorstelling

Over het leven van Mary Servaes

Een muzikale theaterproductie tussen kunst en kitsch over de legendarische Mary Servaes, alias De Zangeres zonder Naam. Met alle grote hits zoals: Mexico, Ach Vaderlief, Mijn leven, Mandoline in Nicosia en ’t Was aan de Costa del Sol.

Een verhaal met een lach en een traan over een vrouw die zich uit haar armoedige omstandigheden een weg omhoog vocht tot de Koningin van het levenslied. Een reis door het bewogen leven van Mary Servaes, haar man Sjo, Johnny Hoes, haar vele fans en de profiteurs.

In dit onheilspellende sprookje auditeert een jong meisje voor een TV- talentenjacht met een oude hit van De Zangeres zonder Naam. Na venijnige kritiek van de jury druipt het arme kind af en ´verschijnt´ de Zangeres aan haar met de woorden ´Ach kind…..ik moest bijna tot m´n veertigste wachten voor ik werd ontdekt´.

Aanbeden door de gewone man en aanvankelijk verguisd door de elite. Ontelbare gouden platen en hitnoteringen vielen haar ten deel. Maar pas na haar comebackconcert in de Amsterdamse poptempel Paradiso werd zij met haar lied Mexico een nationaal idool, een cultfiguur zelfs.

Een leven met alle denkbare hoogte en dieptepunten!

In de rol van Mary Servaes Ellen Pieters die eerder ijzersterke musicalrollen vertolkte als Blonde Greet in Wat Zien Ik ?! en als Kniertje in Op Hoop van Zegen. Verder met Sabine Beens, Eric Beekes, Jasper Kerkhof, Job Bovelander, Stefan de Kogel, Ylva Wichers Schreur en Nikki van Ostaijen.
 

Ellen Pieters

De Zangeres

Sabine Beens

Vivian

Jasper Kerkhof

Sjo & Johnny

Eric Beekes

Lieve, jury & travestiet

Job Bovelander

Rudolf, jury e.a.

Stefan de Kogel

Boekhouder, jury e.a.

Ylva Wichers Schreur

Rietje, Jomanda

Nikki van Ostaijen

Stientje, huishoudster

Lars Boom

Script

Arno Bremers

Kostuums

Gijs Kater

Geluidsontwerp

Niels Mathot

Decor

Franc Pappot

Muzikaal leider

Bobby Renooij

Pruiken

Coen van der Hoeven

Licht

Paul van Ewijk

Regie