Kitty Courbois

Voorstelling

Parels van Poëzie

Kitty Courbois is één van onze grootste actrices. Vorig jaar vierde zij haar vijftigjarig jubileum. Bij deze gelegenheid ontving zij de naar haar vernoemde Courbois-Parel, een nieuwe toneelprijs die zij naar eigen inzicht door kan geven aan een volgende actrice.

In de afgelopen vijftig jaar speelde Courbois ontelbare rollen in toneelstukken, onder andere Medea, speelfilms onder andere Leedvermaak en in televisieseries onder andere Het Wassende Water. Voor diverse producties werd zij onderscheiden.

Met haar liefde voor de poëzie maakte het grote publiek tot op heden maar incidenteel kennis, met name tijdens speciale gelegenheden als de dodenherdenking op de Dam, de rouwdienst voor Harry Mulisch en een prijsuitreiking aan Remco Campert.

In Courbois, Parels van Poëzie draagt de actrice haar lievelingsgedichten voor, afgewisseld met persoonlijke bespiegelingen betreft de repertoirekeuze en de persoonlijke connectie met enkele van de auteurs. Zo zullen gedichten van M. Vasalis, Hans Lodeizen, Remco Campert, Judith Herzberg, Hugo Claus, Anna Enquist, Martinus Nijhof en Gerard Reve deel uitmaken van deze intieme literaire theaterproductie.