Champagne

Voorstelling

Tintelend, bijtend en schaamteloos

Een zangeres bereidt haar afscheidstournee voor. De laatste jaren stond ze minder in de schijnwerpers dan haar lief was. Ze wil nog een keer schitteren, nog een keer haar oude successen laten horen. Het is oudejaarsavond. Samen met haar jongste dochter, uit haar eerste huwelijk, wacht ze de komst af van haat twee andere kinderen, uit haar eerste huwelijk, die ze al een tien jaar niet gezien heeft. Die waren moeder ineens zat. Er is immers een probleem: haar wereld bestaat maar uit een persoon en dat is zijzelf.

De twee oudste kinderen hebben daar hun leven lang onder geleden en willen daar op ze oudejaarsavond eindelijk verandering in brengen. De zangeres begrijpt hen niet en bovendien: waarom zo moeilijk doen op zo’n feestelijke avond? Champagne!

Als klap op de vuurpijl doet zich nog een onaangename verrassing voor: halverwege de verontrustende avond staat de aan lager wal geraakte eerste echtgenoot voor de deur, die, zoals hij zelf zegt, snakt naar enige menselijke warmte.

CHAMPAGNE! is een tragikomedie, over het onvermogen elkaar te begrijpen, over angst voor de waarheid, over levensgrote vergissingen.

Komisch en scherp!

Hans Cornelissen

Sven

Metta Gramberg

Donna

Frits Jansma

Bert

Peggy-Jane de Schepper

Eefje

Carry Tefsen

Allessa

Andy Daal

Regie

Thomas Verbogt

Script

Marco Braam

Muziek

Dirk Keijzer

Muziek

Marjolein Ettema

Decorontwerp

Arno Bremers

Kostuumontwerp

Coen van der Hoeven

Lichtontwerp