Over ons

Over ons

De Graaf & Cornelissen Entertainment

De Graaf & Cornelissen Entertainment viert dit jaar het 20-jarig bestaan. Als vrije theaterproducent hebben wij de afgelopen jaren meer dan 70 grote en kleinere musicals, toneelstukken, theaterconcerten en theatersolo’s naar de Nederlandse theaters mogen brengen. De voorstellingen van De Graaf & Cornelissen Entertainment zijn in heel Nederland in zowel grote als kleinere theaters en met regelmaat ook in Vlaanderen te zien.

Een vast team onder leiding van artistiek directeur Hans Cornelissen en algemeen directeur Ruud de Graaf werkt doorlopend aan de lopende producties en de ontwikkeling van nieuwe projecten. Zo staan voor het theaterseizoen 2022- 2023 onder andere de musicalproducties LES MISERABLES en THE PROM op het programma, de toneelproductie ADAM & EVA 2.0 en de theatershow STAYIN’ ALIVE Disco Fever en wordt gewerkt aan een nieuwe versie van de musical MAMMA MIA!

Over ons

Geschiedenis
De samenwerking tussen Ruud de Graaf en Hans Cornelissen begon in 2002, met het gezamenlijk uitbrengen van het destijds nieuwe toneelstuk van Neil Simon, The Dinner Party. Hans Cornelissen speelde zelf een rol in deze genomineerde toneelproductie. Het stuk werd lovend ontvangen en druk bezocht. Het seizoen daarna volgde een toneelversie van de succesvolle TV-comedy Zeg ‘ns AAA met de originele cast en werd De Graaf & Cornelissen Producties opgericht. Zeg ‘ns AAA werd met 220 uitverkochte voorstellingen een eclatant succes. Vele producties volgden, waaronder de musicals Wat zien ik?!, Pietje Bell, Op Hoop van Zegen, The Full Monty, De Jantjes, Heerlijk duurt het langst, A Chorus Line, Adèle Conny Jasperina – de Grote Drie, My Fair Lady, Evita, Titanic en Kinky Boots.

Op toneelgebied bracht het bedrijf onder andere Happy Hour, Champagne, Waarom mannen seks willen en vrouwen liefde Midlife, Fatal Attraction en Indecent Proposal. 

Daarnaast theaterconcerten als Vive la France, Bella Italia en List Shaffy & Piaf. En tevens personality-programma’s zoals Courbois Parels van Poëzie met Kitty Courbois.

Diverse toneelstukken werden genomineerd voor een Toneel Publieksprijs (o.a. The Dinner Party en Zeg ‘ns AAA) en de musicalproducties werden vele malen onderscheiden met Musical Awards in praktisch alle categorieën, waaronder de publieksprijs beste musical voor De Fabeltjeskrant en Musical Awards in de categorie beste musical voor Adèle Conny Jasperina – de Grote Drie en The Rocky Horror Show.

Ruud de Graaf en Hans Cornelissen