De Graaf en Cornelissen

De Graaf & Cornelissen Entertainment

De Graaf & Cornelissen Entertainment viert dit jaar haar 20-jarig bestaan. Als vrije theaterproducent hebben wij de afgelopen jaren talloze grote bekende maar ook mooie kleinere producties naar de Nederlandse theaters mogen brengen. De voorstellingen van De Graaf & Cornelissen Entertainment zijn in heel Nederland in zowel grote als kleinere theaters en met regelmaat ook in Vlaanderen te zien.

Een vast team onder leiding van artistiek directeur Hans Cornelissen werkt doorlopend aan de ontwikkeling van nieuwe projecten. Zo staan voor het theaterseizoen 2021- 2022 onder andere de musicalproducties TITANIC de musical en de ROCKY HORROR SHOW op het programma en staat voor seizoen 2022-2023 de inmiddels verfilmde en op Netflix te bekijken Broadway-musical The PROM gepland. Ook achter de schermen werken we met professionals en specialisten binnen elke afdeling en op elk vakgebied. Van idee tot productie en van concept tot commercie.

In heel Nederland in zowel grote als kleinere theaters en met regelmaat ook in Vlaanderen te zien. ☆

Contact opnemen

Geschiedenis

De samenwerking tussen Ruud de Graaf en Hans Cornelissen begon in 2001, met het gezamenlijk uitbrengen van het destijds nieuwe toneelstuk van Neil Simon, The Dinner Party. Hans Cornelissen speelde zelf een rol in deze genomineerde toneelproductie. Het stuk werd lovend ontvangen en druk bezocht. Het seizoen daarna volgde een toneelversie van de succesvolle TV-comedy Zeg ‘ns AAA met de originele cast en werd De Graaf & Cornelissen Producties opgericht. Zeg ‘ns AAA werd met 220 uitverkochte voorstellingen een eclatant succes. Vele producties volgden, waaronder de musicals Wat zien ik?!, Op Hoop van Zegen, The Full Monty, Cabaret, Volendam, In de schaduw van Brel, Fame (Engelstalige coproductie) De Zangeres zonder naam, De Jantjes, Heerlijk duurt het langst, Het meisje met het rode haar, Adèle Conny Jasperina – de Grote Drie, My Fair Lady, Evita, Haal het doek maar op en Kinky Boots.

Op toneelgebied bracht het bedrijf onder andere Happy Hour, Zeg ‘ns AAA-2, Champagne, Nacht Moeder, Niet voor de poes, Bessen, Geknipt om te leren, Duet for one, Kinderen geen bezwaar, Waarom mannen seks willen en vrouwen liefde, Wordt u al geholpen, Midlife, Fatal Attraction, Indecent Proposal, Body Language en Adam & Eva 2.0. Daarnaast theaterconcerten als Nederland Musicalland, Meezingen met Volendam, Vive la
France deel 1 & 2, Bella Italia, List Shaffy & Piaf, Stayin’ Alive Disco Fever en tevens de personality programma’s Ca Bien, Vrouw van de wereld met Annemarie Oster en Courbois Parels van Poëzie met Kitty Courbois.

Diverse toneelstukken werden genomineerd voor een Toneel Publieksprijs (o.a. The Dinner Party en Zeg ‘ns AAA) en de musicalproducties werden vele malen onderscheiden met Musical Awards in praktisch alle categorieën, waaronder de publieksprijs beste musical voor De Fabeltjeskrant en de Musical Award beste musical voor Adèle Conny Jasperina – de Grote Drie.

De dagelijkse leiding van De Graaf & Cornelissen Entertainment is in handen van algemeen directeur Ruud de Graaf, artistiek directeur Hans Cornelissen en uitvoerend producent Willem Westhoff.

Ruud de Graaf & Hans Cornelissen

Foto: Roy Beusker