NU AL 55.000 KAARTEN VERKOCHT VOOR LES MISÉRABLES

Nieuws

Musical Les Misérables nog steeds een grote hit in Nederland

Met nog vijf maanden tot aan de première op 5 maart 2023 in Koninklijk Theater Carré Amsterdam is theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment verheugd bekend te maken dat er voor de komende tournee van de vernieuwde versie van de legendarische musical Les Misérables nu al 55.000 kaarten verkocht zijn. 

De repetities zijn nog niet begonnen en de cast van Les Misérables presenteerde zich slechts een keer met een liveoptreden voor het grote publiek tijdens de Musical Awards The Kick-off. Maar de belangstelling voor deze iconische voorstelling is zo groot dat er nu al 55.000 kaarten zijn verkocht. ‘Het is overweldigend,’ laat medeproducent Hans Cornelissen weten. ‘Er zijn al zoveel generaties met deze musical opgegroeid en nu zal een nieuwe generatie weer kennismaken met dit prachtige en legendarische verhaal. We merken aan alles dat Les Misérables bij het publiek leeft. De première op 5 maart 2023 in Koninklijk Theater Carré zal groots zijn, zoals het bij een grootse musical past.’ 

Les Misérables zal exclusief te zien zijn in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Maastricht, Groningen, Breda, Apeldoorn, Eindhoven en Almere. Het is de grootste reizende musical in Nederland. Om de productie naar Nederland te halen zijn er minimaal vijftien trailers nodig. ‘Eerder is dat zelden vertoond bij een reizende voorstelling. Maar we willen graag dat zoveel mogelijk mensen de kans krijgen om deze fantastische voorstelling te zien.’ 

In Amerika heeft de musical destijds acht Tony Awards gewonnen. Met een totaal van 6680 voorstellingen is het een van na meest opgevoerde shows in de geschiedenis van Broadway. Op het Londense West End is het de langstlopende musical ooit, met al bijna veertig jaar uitverkochte zalen. 

De hoofdrollen, die vanaf volgend jaar in Nederland worden gespeeld, zijn voor Milan van Waardenburg (Jean Valjean), Freek Bartels (Javert), Vajèn van Den Bosch (Eponine), Yannick Plugers (Thénardier), Channah Hewitt (Fantine), Ellen Pieters (Madame Thenardier), Mark Roy Luykx (Enjolras), Michael Muyderman (Marius), Sem Gerritsma (Cosette) en René van Kooten (alternate Jean Valjean).