Les Misérables wegens succes naar Parkstad Limburg Theaters

Nieuws

Wegens het nu al ongekende succes in Maastricht keert Les Misérables in november terug naar Zuid-Limburg

Theaterliefhebbers in Zuid-Limburg kunnen hun geluk niet op, want de wereldberoemde musical Les Misérables komt ook naar Parkstad Limburg Theaters. Vorig jaar werd al bekend dat de musical in april te zien is in Theater aan het Vrijthof. Wegens het nu al ongekende succes in Maastricht keert Les Misérables in november terug naar Zuid-Limburg. De directies van beide theaters zijn trots op de komst van de extra voorstellingen.

Les Misérables is de grootste reizende musical die in de afgelopen jaren in de regio te zien is geweest. Het verhaal, gebaseerd op de gelijknamige roman van Victor Hugo, vertelt het indringende verhaal van Jean Valjean (gespeeld door de Zuid-Limburgse Milan van Waardenburg), een man die na negentien jaar dwangarbeid wordt vrijgelaten. Hij besluit zijn leven te beteren, maar wordt constant achtervolgd door zijn verleden en de genadeloze inspecteur Javert.

Met prachtige muziek, meeslepende zang en een verbluffende set wordt het publiek meegenomen op een emotionele reis door het 19e-eeuwse Frankrijk. Les Misérables heeft wereldwijd miljoenen harten veroverd en behoort tot de meest geliefde musicals aller tijden.

"We zijn ontzettend blij Les Misérables te verwelkomen in Parkstad. Het verhaal van Jean Valjean heeft onmiskenbaar veel raakvlakken met onze regio, zoals de noodzaak om armoede en onrechtvaardigheid te bestrijden en de levensomstandigheden van de meest kwetsbare leden van de samenleving te verbeteren. Les Misérables is een eerbetoon aan menselijke veerkracht. Het geeft ons daarom enorm veel voldoening deze wereldberoemde musical te presenteren aan ons publiek." Aldus Janine Dijkmeijer, directeur van Parkstad Limburg Theaters.

“We zijn ontzettend trots dat met het grote succes in Maastricht, Les Misérables volgend seizoen ook te zien is in Heerlen. Gezamenlijk gaan we als Zuid-Limburgse theaters ervoor zorgen dat alle inwoners van Limburg (en verder) de mogelijkheid hebben de voorstelling in Limburg te bezoeken.” - Brigitte van Eck, directeur van Theater aan het Vrijthof.

Ook Ruud de Graaf, producent van De Graaf & Cornelissen Entertainment kijkt enorm uit naar de samenwerking met Parkstad Limburg Theaters in Heerlen en Theater aan het Vrijthof in Maastricht. “Fantastisch om de Limburgers te laten genieten van Les Misérables! Vanwege het grote verkoopsucces in heel Nederland en zeker ook in Maastricht zijn we trots en blij dat we ook in Heerlen zullen gaan spelen. Deze grote musical is van absolute wereldklasse en een ‘must see’ voor alle liefhebbers van de absolute top. Wij verheugen ons erop om Les Misérables dit jaar ook in Heerlen te mogen brengen”.

De musical is 13 t/m 23 april te zien in Theater aan het Vrijthof en van 1 t/m 12 november in Theater Heerlen.