Sarah Cremers als Bebe Benzenheimer en Assistent Dance Captain in A Chorus Line

Hoi Sarah,
Met veel plezier wil ik je hierbij laten weten dat we je naar aanleiding van je audities graag de rol van BEBE in A Chorus Line aanbieden. Gefeliciteerd!

Het verlossende mailtje kwam binnen tijdens een understudy doorloop bij Grease. Ik durfde niet te kijken tijdens de doorloop. Ik wilde persé eerst de doorloop helemaal afmaken, want de kans bestond natuurlijk dat ik niet was aangenomen.

Ik kan me nog herinneren dat Leo-Alexander (Richie in A Chorus Line), die ook in Grease zat, opgewonden naar me toe kwam en vroeg: “En en en? Al gekeken?” Ik weet nog dat ik me afvroeg waarom hij zo enthousiast was. Na de doorloop had ik alle moed verzameld om eindelijk het mailtje te openen en er stond:
Hoi Sarah,
Met veel plezier wil ik je hierbij laten weten dat we je naar aanleiding van je audities graag de rol van BEBE in A Chorus Line aanbieden. Gefeliciteerd!
Daarnaast wil ik je, mede namens Martin, ook de functie van Assistent Dance Captain aanbieden.

Jaaaaaaaaaaaaaa!! 

Ik was blij, opgelucht, enthousiast en emotioneel tegelijk. Later kwam Leo-Alexander weer naar me toe en zei: “Ja ik wist het al! Er stond namelijk in mijn mail dat jij assistent Dance Captain zou worden en dat ik Dance Captain ben!”

Ik was er heel erg blij mee dat ik de functie van Assistent Dance Captain had gekregen. Ik was dit ook bij Grease en dat beviel me heel erg goed.

Een Dance Captain is iemand die ervoor zorgt dat de dans in een productie er tijdens de tour goed en ‘clean’ uit blijft zien, zodat het mooi en fris blijft voor het publiek. Ook moet je als Dance Captain zorgen dat er geen opvallende gaten vallen, zodra er iemand ziek is. Hiervoor leidt een Dance Captain, samen met de Resident Director, de understudy repetities. Deze zijn erg belangrijk. De understudies zijn er om in te vallen in een productie als één van de rollen ziek of geblesseerd is. De Dance Captain zorgt er bij deze repetities voor dat de understudies alle pasjes en routes van de desbetreffende rol kennen en dat alle vragen beantwoord kunnen worden.
Ook is een Dance Captain, naast de Resident Director en de Company Manager, een van de personen waar je tijdens de tour op terug kunt vallen, bijvoorbeeld voor vragen, moeilijkheden of tips. De regisseur en choreograaf zijn er namelijk na de première niet meer bij. Er rust dus een enorme verantwoordelijkheid op de schouders van een Dance Captain, maar het is een hele mooie functie en ik voel me vereerd om dit voor een tweede keer te mogen doen.

Deze eerste repetitie week vond ik super spannend, maar ook heel erg leuk! Als Assistent Dance Captain heb ik me voorbereid door ten eerste een groot kladblok te kopen en ten tweede te zorgen dat ik een camera heb om alles te filmen. We hebben al een groot stuk van de choreografie gedaan en het is echt super tof! Elke keer als ik weer mag dansen, krijg ik kriebels in mijn buik.
Ik heb alle choreografieën die we tot nu toe hebben gedaan, gefilmd. Voor mezelf en voor Leo-Alexander, maar ook voor de cast. Het is goed om jezelf terug te kunnen kijken en te kunnen zien wat je eventueel nog kunt verbeteren of aanpassen.  Ook vind ik het zelf fijn om filmpjes te hebben waar de choreograaf nog opstaat, zodat je die in een later stadium nog eens kunt terugkijken.

We zitten nu midden in de tweede repetitie week en elke dag komen er weer prachtige nieuwe dingen bij. Ik geniet elke dag en het wordt een prachtige en leuke voorstelling!

Voor de speellijst en meer informatie over de voorstelling klik hier

Foto's

© 2017 De Graaf & Cornelissen Entertainment