Jody Bhe: Een kijkje in mijn agenda!

Vaak krijg ik de vraag van mensen om mij heen die niet in het musicalvak zitten: “Wat doe je nou precies? En hoe ziet je dag er precies uit?”. Een werkdag van een musicalartiest wijkt zo af van een ‘normale’ werkdag, dus geef ik jullie deze week een kijkje in mijn agenda!

Maandag 28 november

10:00 - Wakker worden! Maandag betekent in musicalland = VRIJ! Althans, vaak dan. Tenzij je een auditie, casting of andere sociale verplichtingen hebt die je op andere dagen niet kan doen. En van dinsdag t/m zondag spelen we elke dag shows. Wij hebben het afgelopen weekend onze eerste overnachting gehad in Middelburg, wat natuurlijk super gezellig is met z’n allen! Maar zeker aan het einde van zo’n week, voel ik dat mijn lijf vermoeid is.

12:00 -  Yin Yoga doen op mijn ‘rustdag’. Ik hou van de videos van ‘Yoga with Adriene’ op YouTube. Yin Yoga is heel relaxend en focust veel op het stretchen, wat goed is voor mijn lichaam (onderrug!) dat best vast zit na een hele week shows spelen. Ik zet dan zen-yoga-muziek op, zacht wierookje aan, groene thee met gember erbij en rol mijn mat uit in de woonkamer.. Heerlijk. De hemel op een matje!

13:30 - Ik moet voor een casting een aantal foto’s maken met mijn mobiel, dus probeer mijn beste zelfportretten te schieten (thank God for the selfie-camera)

14:00 - Administratie doen/opruimen in huis/beetje niks doen

18:00 - Ik ga naar mijn neefjes huis, daar vocal coach ik m’n nichtjes en neefjes voor hun kerstuitvoering in de kerk

23:00 - Vocal coaching duurde iets langer dan ik dacht, but no biggie, was hartstikke gezellig. Dat is het al snel met een familie/muziek combi. Ben lekker thuis.. so I sit back, relax and unwind grin

Dinsdag 29 november

10:00 - Wekkertje gaat af. Snooze, snooze. Ik heb soms de neiging om nog wat langer in bed te liggen en op m’n iPhone te scrollen/Facebooken/Pinteresten. Helemaal als mijn vriend er niet is, want die springt altijd meteen uit bed zodra hij wakker is. Nu hij voor bijna 2 weken in Scandinavie aan het werk is (hij is een freelance geluidstechnicus), is dit mijn guilty pleasure in the morning. Ik ontbijt stevig, want straks ga ik sporten.

12:15 - Sporten; Crossfit. Shit, ik dacht dat het om 12:15 begon, kom ik daar aan met mijn goede gedrag. Het begon al 10 minuten geleden, snel mee opwarmen dus.  Oh, en voor niet weet wat Crossfit is: het zijn high-intensity-interval-training in groepsverband waarbij je werkt aan conditie, kracht en lenigheid. Ik krijg vaak de vraag “hoezo moet je nog sporten? De show is al je workout, toch?”. Maar zo werkt dat helaas niet. Neem bijvoorbeeld atleten, als zij een wedstrijd/marathon hebben, trainen zij daar ook voor. Je kan niet op je wedstrijd aan komen lopen en denken dat je je beste prestatie kan neerzetten zonder te trainen. Zo werkt dat ook voor ons dansers, alleen zijn die wedstrijden onze shows. Dat zijn veel ‘wedstrijden’ dan, he? Ik werk aan mijn eigen conditie, kracht en lenigheid buiten de shows om, zodat ik elke avond een goede show kan neerzetten. En het voelt daarnaast ook goed om je spieren voor de opwarming van de show een keer “gevoeld” te hebben met je eigen workout/yoga routine. Ik ben ook nog eens hypermobiel, wat betekent dat ik heel lenig ben, maar soms spierkracht tekort kom door mijn lenigheid. Daarom is krachtopbouw heel belangrijk voor mij om blessurevrij te blijven. Ik probeer in ieder geval 2-4 keer per week Crossfit en yoga te doen.

13:30 - Na sporten doe ik boodschappen voor een hele week, want daar heb ik de rest van de week geen zin in

14:30 - Thuis van sporten en boodschappen, snel douchen en omkleden

15:00 - Rijden naar de carpool plek in Delft (lekker dichtbij vanuit Den Haag, yay!) samen met Maria waar we op de castbus opstappen om naar Bergen op Zoom te gaan. Ik doe onderweg altijd mijn makeup alvast en klets gezellig bij met collega's. Ik zoek vaak bewust collega’s op om te kletsen, omdat je tijdens de show gewoonweg geen tijd hebt om bij te kletsen

17:30 - Op tijd in Bergen op Zoom! Wat is dit theater mooi! Snel omkleden en dan is het opwarmen op toneel, een beetje eten (ik kan nooit zoveel eten voor een show, al helemaal niet met zo’n strak balletpakje om m’n lijf) en kostuum aantrekken. Ik zorg altijd dat ik zo’n 15 minuten voor aanvang van de show op toneel sta en me goed opwarm. De opening van de show is echt heftig, dus moet goed warm zijn!

23:00 - Einde show! We stappen in een lekkere warme bus in en hup, terug naar huis en plof op bed neer

Woensdag 30 november

10:30 - Ik word later wakker dan ik had gewild. Moet ook eerlijk zeggen dat mijn lichaam erg moeizaam opstaat als ik pas na 1u ’s nachts slaap, maar ja, met dit beroep heb je dat soms niet in de hand. Het liefste slaap ik eigenlijk uiterlijk om 12 uur al. En vandaag voelt het alsof er 3 trucks heen en weer over me heen zijn gereden, oooooveral spierpijn! Dank Crossfit. Oh, mijn zusje is jarig! 24 jaar oud. Zij heeft vandaag al plannen met haar vriendje, dus vieren wij het een andere keer met eten, like all Asians do best wink

11:00 - Even bellen met vriendje die in Helsinki aan het werk is terwijl ik m’n ontbijt klaar maak

13:00 - Beetje stretchen, avondeten koken en lekker Netflix-en. Gilmore Girls heeft een nieuw seizoen!

15:45 - Scooteren naar Den Haag Centraal, op naar Deventer met de trein

17:30 - We doen Secret Santa met de cast en ik heb mijn eerste hint gekregen!!!

20:00 - Showtime!

00:45 - Net thuis, nog even over mijn foamroller de knopen in mijn spieren uitrollen terwijl ik ‘Pauw’ kijk en dan richting bed

Donderdag 1 december

10:00 - Opstaan gaat dit keer wat makkelijker, maar.. de spierpijn is er nog steeds. Ontbijten en yoga, it is! In onze groepswhatsapp hoor ik al dat iedereen verkouden, dus ik neem extra maatregelen. Meer fruit, vitamine C, gembershots, groene sapjes, de hele mikmak. Kom maar op, bacillen/verkoudheidjes/griepjes (terwijl ik een zogenaamde ninja-houding klaar sta)! Hello December!!

11:30 - Ik heb net wat auditie materiaal opgestuurd gekregen voor over een weekje, dus hier ga ik alvast doorheen (mag natuurlijk niet zeggen voor wat het is wink). Het zijn wat teksten voor scenes en een liedje. Moet lukken! Heb gelukkig nog even tijd.

14:00 - Onderweg naar Amersfoort met de trein, want ik heb met een vriend afgesproken om wat te gaan drinken, aangezien ik toch in Deventer sta. Soms is het lastig om met dit beroep en zeker de gekke theatertijden je vrienden die niet in musicalland werken te zien. Gelukkig snappen mijn vrienden dit en vinden ze het niet erg als ik ze even een tijdje niet zie. Lang leve WhatsApp, Facebook, FaceTime enzovoorts. Quality time met vrienden is zo belangrijk! 

17:30 - Na heel wat bijklets-verhalen, koffietjes en gebak ben ik weer op tijd in Deventer. Het wordt vandaag een spannende show, want Willemijn gaat voor het eerst op als “Maggie”! Heftige rol ook, maar dit deed ze hartstikke goed. Ik vind het altijd leuk als er iemand anders op is, omdat je dan weer een andere energie op toneel hebt. Andere impulsen, reacties etc. Morgen mag ze weer! 

23:00 - Lekker showtje gedaan en gebroken ga ik weer naar huis met mijn best-friend-and-train-buddy Martijn.

 Ik probeer meteen te gaan slapen, maar stap toch pas om 01:30 in bed, oeps.

Vrijdag 2 december

10:00 - Weeeeer die wekker.. Ugh.

12:00 - Crossfit, dit keer op tijd! Lekkere workout was het vandaag.. pff. 

13:30 - Snel naar huis en douchen

15:00 - Ik ga eerder richting Amsterdam, omdat ik dan even Sinterklaas inkopen kan doen. Aankomende zondag 4 dec vier ik Sinterklaas met mijn schoonfamilie in Groningen, mijn Indonesische familie heeft niet zoveel met Sinterklaas (scheelt weer met het verdelen van de dagen). Moet ook meteen voor m’n vriend z’n lootje een cadeautje kopen, want daar heeft hij geen tijd voor in het buitenland. 

17:00 - Heel snel maar geslaagd cadeautjes gekocht en ga richting de Meervaart Theater. Doe op m’n gemakje m’n make up, ik eet wat en ga opwarmen. Om 20:15u begint de voorstelling. 

23:00 - Wat een leuk publiek hadden we vandaag, lachten lekker mee en reageerden op scenes. Daar krijg ik altijd energie van op toneel! Ik ben lekker ‘vroeg’ thuis, iets voor 12 uur nog. 

Zaterdag 3 december

10:00 - Wakker worden gaat wat makkelijker, misschien vanwege extra magnesium tabletten die ik gisteravond innam voor het slapen? Ik heb alleen niet echt tijd om een beetje te stretchen, jammer dan. Straks goed opwarmen in het theater. 

10:30 - Douchen, inpakken voor 2 dagen Groningen, vriendlief komt straks vanmiddag op Schiphol aan! Kan hem alleen helaas niet ophalen, omdat we een middag doorloop hebben (was ik bijna vergeten). Ein-de-lijk zie ik hem weer na bijna 2 weken!! 

12:00 - Richting Amsterdam met de trein. We beginnen vandaag eerder, want we hebben een doorloop voor de understudy’s. Die gaan dan voor een rol op, op toneel met alles erop en eraan, licht, orkest, kostuums etc. En vanavond doen we natuurlijk gewoon nog een show, dus gevoelsmatig zijn het 2 shows vandaag. Maar het is heel belangrijk voor hen, want als zij onverwachts toch op moeten, hebben ze het in ieder geval al een keer gedaan. En ik vind het altijd leuk om andere mensen te horen en zien op toneel!

17:30 - Klaar met de doorloop wat super goed ging, gezellig eten met de hele company.

Dinner’s served, vandaag eten we.. Indonesisch! My roots on a plate!

20:15 - Laatste show van de week, lekker knallen met z’n allen!

23:00 - Out with a bang! De show ging hartstikke lekker en ben blij dat ik een paar daagjes vrij heb om met mijn familie om Sinterklaas te vieren. Ik ga snel douchen en word heel luxe opgehaald door mijn vriend met de auto. Daarna rijden we door naar Groningen. We kunnen lekker 2 uren bijkletsen in de auto voor we er zijn en ben niet in slaap gevallen dit keer! Dat is een prestatie voor mij, hoor..

Zo zie je maar weer, elke dag ziet er echt anders uit bij mij. Ik ben eigenlijk altijd vaste producties gewend, dus een tour is nog even wennen voor mij. Ik probeer steeds een ritme te vinden, maar dat is een beetje lastig, haha. Misschien ben ik ook wel een control-freak, dus moet het een beetje loslaten. Het blijft een beetje chaotisch op zo’n tour.. ach, het heeft ook wel wat! Never a dull moment wink Ik ga altijd weer met plezier naar werk en ben zo dankbaar voor deze fantastisch leuke rol van Connie! Mijn beste vriendin vroeg vorige week na de show gekeken te hebben: ‘Heb jij die tekst herschreven ofzo? Het is zooooo Jody!’. En het is waar, de rol van Connie staat zo dichtbij mij! Al mijn vrienden en familieleden kunnen dit beamen. Het is echt een leuke show die je laat zien hoe het proces van een musical maken precies in zijn werking gaat, ingezoomd op het auditieproces. De muziek is catchy, de personages zijn allemaal herkenbaar, choreografieën van hoog niveau.. Weet je wat, kom gewoon kijken, dan snap je waar ik het over heb!

Voor de speellijst en meer informatie over de voorstelling klik hier

Foto's

© 2017 De Graaf & Cornelissen Entertainment