Celine Bakx: ik mocht stage lopen bij A Chorus Line!

Het begon allemaal op de pers dag van DommelGraaf & Cornelissen Entertainment. Als kap&grime assisteerden wij Bobby Renooij die dag. Hiermee heb ik al eerdere samenwerkingen gehad met o.a.  Het meisje met het rode haar. Wat een fantastische tour was dat. Ik zit nu in het laatste jaar van mijn studie Allround Grimeur/Make-up artist dus ook dan moet je weer stage-uren maken.

Na de pers dag wist ik het meteen. Mijn stage-uren ga ik vullen met de theater tour A Chorus Line. Wat een fantastische mensen en wat een gezellige en fijne sfeer was er aanwezig. Met een grote glimlach op mijn gezicht verliet ik het theater. Ik ga dit regelen, dit wordt hopelijk mijn nieuwe stage. Ik heb nog even in afwachting gezeten, maar toen kreeg ik het bericht: ik mag stage lopen bij A Chorus Line!

Wat was ik blij, wanneer gaan we beginnen? Ik kon niet wachten!

Yes, een mail met data! Daar word ik blij van. De montageweek ging van start, altijd een hectische drukke maar fijne week. Alle puzzelstukjes worden bij elkaar gevoegd. Je leert elkaar ook beter kennen die week. Samen met mijn klasgenoten Maartje en Mandy gingen wij deze tour van start, we verdelen de shows onder elkaar. De eerste try-outs gingen van start, dat waren goede leerpunten op gebied van wat er goed verliep en wat er anders kon. In die tijd werk je met z’n alle naar de première toe, de ene show is net even anders dan de andere show. Zo zijn ze elke keer weer uniek.

Tijdens de première was het fantastisch, ik heb mogen kijken in de zaal. Wat had ik genoten. Nu begint officieel de tour, met zijn allen in de tourbus richting het theater. Elke rit is ook weer anders. Soms doe je een spel met elkaar of pak je even je rust. Eenmaal aangekomen bij het theater gaat iedereen zijn eigen gang. Ik zorg dat de kap&grime kleedkamer gereed staat zodat ik hier te werk kan gaan en iedereen hier kan doen wat ze moeten doen. Eline Voorn, die Judy speelt, heeft als enige een pruik. Ik bereid haar haar voor en zet de pruik op. Hier en daar komt de cast om schuifspeldjes of lak vragen. Dit is altijd een gezellige in en uit loop.

Tijdens de show heb ik hier en daar taken, aan het eind van de show is de grote wissel. De ‘One-verkleding’, dan komt iedereen af en gaat de grote, snelle wissel van start op het zijtoneel. Al het haar van de dames gaat vast in strakke knotjes, de kledingstukken, haarlakbussen en speldjes vliegen door de lucht. Toch weten we elke keer weer iedereen op tijd op het toneel te krijgen. Door  een fijne samenwerking met elkaar.

Met trots mag ik zeggen dat dit mijn succesvolle stage is. Ik ben een persoon die uitdaging nodig heeft, en dat krijg ik zeker! Elke dag is anders bij het theater. Ik hoop in de toekomst in het theatervak te blijven qua kap&grime, dit doe ik namelijk met alle plezier.

Ik ga nog even genieten van deze fijne tour,

Celine Bakx

Klik hier voor meer informatie over A Chorus Line.

 

 

Foto's

© 2017 De Graaf & Cornelissen Entertainment