Benjamin Boer: Ben(ny) wordt Bobby!

Op 2 december 2015 kwam dan eindelijk het verlossende mailtje binnen. Ik las de eerste zin wel twintig keer hardop voor. Ik, Benjamin Boer, was aangenomen voor de rol van Bobby in A Chorus Line? Aah, hoe gaaf is dat?! In die bijna 10 maanden na dat verlossende mailtje heb ik zeker niet stil gezeten!

Na mijn opleiding aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts ben ik aan de slag gegaan in het theatervak. Ik heb met verschillende kanten van het vak kennis mogen maken, maar A Chorus Line is toch een klassieker onder de musicals. In deze show is het van belang om alle musicaldisciplines dans, zang en spel (ook wel triple threat genoemd)  nagenoeg perfect te kunnen beheersen. Zo zal bijvoorbeeld dans tijdens deze show zowel conditioneel als danstechnisch een uitdaging worden. En daar is de juiste voorbereiding voor nodig. Hoewel ik altijd al bezig was met bewegen en in conditie blijven, vraagt de voorbereiding voor A Chorus Line om alle zeilen bij te zetten.

Dus werd de sportschool mijn place to be en mijn trainster Faisca my new best friend. Gemiddeld vijf keer per de week werkten we aan mijn conditie, kracht en lenigheid. Als danser train je eigenlijk heel tegenstrijdig: je wilt sterke spieren, maar ze moeten ook lang en soepel blijven. Om die lenigheid te behouden deed ik tussen de krachttrainingen door veel aan yoga. Verder volgde ik danslessen bij Amsterdam Dance Center om mijn technieken op te frissen en zanglessen bij mijn trouwe zangdocent Jimmy Hutchinson. Wat heb ik veel te danken aan die man!

Het moge duidelijk zijn; ik wilde helemaal topfit beginnen aan dit avontuur. Daarbij had ik één duidelijk doel voor ogen: one singular sensation!

Ondertussen stonden er ook wat promotionele activiteiten voor A Chorus Line op de planning. De fotoshoot, een perspresentatie en als hoogtepunt de Musical-Sing-a-Long op de Uitmarkt. Wat een ontzettende toffe ervaring om met mijn nieuwe collega’s mee te mogen maken. Deze momenten motiveerden mij nog meer om tot het uiterste gaan en alles te geven voor deze show.

Het is inmiddels september en we naderen de eerste repetitiedag. Sterker nog: die is volgende week al! Om mijn voorbereidingen nog iets uit te breiden en in stijl af te sluiten reisde ik vorige week af naar Londen. Doel van deze trip: lessen volgen bij Pineapple Dance Studios en shows bekijken. En wat voor een shows! Ik zag Alladin, Charlie & the Chocolatefactory en Mathilda en zat op het puntje van mijn stoel; wat een onwijs goede shows en wat een talent. Ik kreeg nóg meer kriebels om te gaan beginnen volgende week!

Nog één week te gaan. Nog één week knallen en dan gaan we los! Dan is het moment daar; Ben(ny) wordt Bobby!

Voor de speellijst en meer informatie over de voorstelling klik hier

                            

Foto's

© 2017 De Graaf & Cornelissen Entertainment