De veertigste theaterproductie

De veertigste theaterproductie

De veertigste theaterproductie voor Hans Cornelissen en Ruud de Graaf.

Ruud de Graaf en Hans Cornelissen leerden elkaar kennen in 2002.
Ruud de Graaf was toen met name impresario en producent van uiteenlopende muziektheaterproducties.
Hans Cornelissen met name acteur. Naast 12 seizoenen als dokterszoon in de comedy-hit Zeg ‘ns AAA was hij te zien in diverse andere series, speelfilms en vele vrije theaterproducties.

Bij hun toevallige ontmoeting vroeg Ruud de Graaf of Cornelissen in een toneelstuk bij hem zou willen spelen. Op voorstel van Hans Cornelissen bekeken ze op Broadway The Dinner Party van Neil Simon. Ze verworven de rechten en brachten het naar de Nederlandse theaters. Cornelissen speelde een van de hoofdrollen en voerde de artistieke leiding. De Graaf had de zakelijke leiding . Het stuk trok volle zalen, kreeg lovende recensies en werd genomineerd voor de NRC Handelsblad Toneelpubliekprijs. De samenwerking was een feit.

Rotterdammer Ruud de Graaf wilde daarna de familie-musical Pietje Bell produceren, Amsterdammer Hans Cornelissen de musical Wat Zien Ik , gebaseerd op het boek van Albert Mol. Beiden musicalsproducties werden succesvol. Hans Cornelissen initieerde een toneelversie van de tv-comedy Zeg ‘ns AAA met de originele cast. Uiteindelijk kwam deze er en werd een ongekende hit met meer dan 220 uitverkochte voorstellingen en wederom een nominatie.

Inmiddels zijn ze meer dan 15 jaar verder en brachten ze musicals als Heerlijk duurt het langst, De Jantjes, Cabaret, A Chorus Line, Liesbeth-de musical en My Fair Lady, toneelstukken als Fatal Attraction, Indecent Proposal en Happy Hour, de theaterconcerten Vive la France en Bella Italia en de theatersolo Courbois-parels van poëzie.
Dit jaar wonnen de producenten met de in eigen huis ontwikkelde musical Adele Conny Jasperina - de Grote Drie de Musical Award voor de beste kleine musical 2018.
In 2008 ontvingen ze voor hun musicalversie van De Fabeltjeskrant de AD-publieksprijs voor beste musical.

Met De Graaf & Cornelissen Entertainment, waar Ruud de Graaf algemeen directeur is en Hans Cornelissen artistiek directeur, brengen ze dit seizoen met een ‘eigen’ versie van de musical EVITA ( première 22 oktober in Koninklijk Theater CARRE ) hun veertigste productie in de theaters. Later in het seizoen volgen een musicalversie van Herman Heijermans Op Hoop van Zegen en het theaterconcert List Shaffy & Piaf.

Voor de komende jaren staan diverse grote en kleine producties op stapel en breidt het bedrijf zich langzaam uit.
Voor het theaterseizoen 2019/2020 is inmiddels de ‘Cindy Lauper-musical’ Kinky Boots aangekondigd. Deze feelgood-musical is zeer succesvol op Broadway en West End en werd daar veelvuldig onderscheiden.

De Graaf & Cornelissen Entertainment heeft inmiddels de rechten van diverse grote internationale musicalstitels verworven.