Complete cast musical revue JOSEPHINE B. bekend

Nieuws

Complete cast musical revue JOSEPHINE B. bekend

Acht mannen en een live orkest rond Channah Hewitt

De Graaf & Cornelissen Entertainment brengt volgend seizoen het levensverhaal van Josephine Baker naar het theater. Channah Hewitt zal de hoofdrol in JOSEPHINE B. – een leven in revue vertolken. De musical is te zien in seizoen 2024-2025 in vele Nederlandse theaters. Vandaag maken producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen de complete cast bekend.

“Het is al jaren een grote wens van ons om een muziektheaterproductie over het fascinerende leven van Josephine Baker te brengen.” laat creatief producent Hans Cornelissen weten. “Dat Channah Hewitt ‘onze’ Josephine zou moeten worden realiseerden we ons al tijdens de repetities van Les Misérables, waarin ze de rol van Fantine speelde. Maar natuurlijk zijn er meer karakters in dit bijzondere verhaal. Rond de figuur van Josephine Baker zijn acht zingende, spelende en dansende mannen die een belangrijke of bepalende rol in haar leven en carrière speelden. Voor deze rollen hebben we een aantal ervaren musicalacteurs gecast die ook te zien waren in eerdere producties van De Graaf & Cornelissen Entertainment zoals Titanic, My Fair Lady, The Rocky Horror Show en Evita. Yoran de Bont, Yannick Plugers, Leo-Alexander Hewitt, Martijn Vogel en Victor Marinus geven gestalte aan deze belangrijke mannen.”

Josephine Baker werd in 1906 geboren in de Verenigde Staten maar verwierf in 1937 de Franse nationaliteit. Ze was veel meer dan de eerste zwarte superster. Als spionne sloot ze zich aan bij het Franse verzet. Ook gebruikte ze haar naam en roem in de strijd tegen rassendiscriminatie. Ze adopteerde twaalf kinderen om de wereld te laten zien dat huidskleur en religie er niet toe doen. Nederland was voor Josephine Baker geen onbekend terrein. In 1928 gaf ze hier haar eerste optredens. Met de Nederlandse schrijver en illustrator Piet Worm schreef ze in 1957 het kinderboek ‘De Regenboogkinderen’, geïnspireerd door haar geadopteerde kinderen. Ze overleed in 1975 en in 2021 werd ze bijgezet in het Pantheon in Parijs, de erebegraafplaats voor Franse grootheden. Een bijzonder eerbetoon vanwege haar verzetswerk in de Tweede Wereldoorlog, inzet als activiste en haar maatschappelijk belang in brede zin.

Een revuester geef je geen eigen musical. Een revuester geef je een eigen revue. Het wordt een spetterende, humoristische, ontroerende, verrassende, wervelende musical revue over haar turbulente leven. Met prachtige nummers, waaronder enkele wereldhits. Frank van Laecke en Allard Blom zijn verantwoordelijk voor het script en liedteksten, de muziek is van Sam Verhoeven en anderen. 
De regie is in handen van Martin Michel.

JOSEPHINE B. – een leven revue is vanaf januari 2025 in vele Nederlandse theaters te zien. De première vindt plaats op zondag 16 februari in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.