Cast MAMMA MIA! compleet

Nieuws

Theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment presenteert de volledige cast van MAMMA MIA!

Vandaag heeft theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment de volledige cast van MAMMA MIA! gepresenteerd. In het DeLaMar Theater in Amsterdam, waar op 10 september 2023 ook de première zal plaatsvinden, is bekendgemaakt dat naast Brigitte Heitzer, René van Kooten en Soraya Gerrits ook hoofdrollen zijn weggelegd voor Samir Hassan, Carolina Dijkhuizen, Wieneke Remmers, Dennis Willekens en Barry Beijer. 

Eerder werd bekend dat in MAMMA MIA! Brigitte Heitzer de rol van Donna speelt, Soraya Gerrits haar dochter Sophie vertolkt en dat René van Kooten te zien zal zijn als Sam, een van de drie mogelijke vaders van Sophie. De twee andere mogelijke vaders zullen worden gespeeld door Dennis Willekens (Harry) en Barry Beijer (Bill). De beste vriendinnen van Donna worden vertolkt door Wieneke Remmers (Rosie) en Carolina Dijkhuizen (Tanya). De rol van Sophies vriend Sky is in handen van Samir Hassan, die vorig jaar een Musical Award nominatie kreeg voor beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical (Rocky Horror Show)

Andere rollen zijn er voor onder anderen Marvin Sikkema, Thom Koolen, Sander van Voorst, Melise de Winter, Rosanne Rebergen en Michael Konings.

‘Ruud de Graaf en ik hebben groot vertrouwen dat we met deze zeer talentvolle cast een fantastische productie gaan neerzetten,’ zegt artistiek directeur Hans Cornelissen. ‘Natuurlijk blijven het verhaal en de songs onveranderd, maar ik ben blij met de nieuwe vertaling door Jeremy Baker van zowel de dialogen als de liedteksten en de wat impressionistisch getinte vormgeving door Eric van der Palen, waarbij een Grieks dorpje als wit labyrint centraal staat’.

De regie van deze vernieuwde MAMMA MIA! is in handen van Martin Michel, die voor De Graaf & Cornelissen Entertainment eerder Kinky Boots en de award-winnende Rocky Horror Show regisseerde. Chiara Re verzorgt de choreografie en Billy Maluw is muzikaal leider.

MAMMA MIA! zal vanaf september 2023 tot mei 2024 in meer dan twintig grote theaters in heel Nederland te zien zijn. De landelijke première vindt plaats op zondag 10 september 2023 in het DeLaMar Theater in Amsterdam, waar de voorstelling verdeeld over twee periodes maar liefst vijf weken te zien zal zijn.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.degraafencornelissen.nl/voorstelling/mamma-mia