Nieuws

MILAN VAN WAARDENBURG ALS JEAN VALJEAN IN LES MISÉRABLES WORLD TOUR!

01-07-2024

Milan van Waardenburg maakte grote indruk bij pers en publiek met zijn vertolking van Jean Valjean tijdens de afgelopen Nederlandse tournee van de vernieuwde versie van Boublil and Schönberg’s musical LES MISÉRABLES, geproduceerd door De Graaf & Cornelissen Entertainment en Van Lambaart Entertainment. Voor deze uitvoering werd hij genomineerd voor ‘Beste Mannelijke Hoofdrol’ bij de Musical Awards 2023. Op dit moment speelt Milan de rol van Jean Valjean in LES MISÉRABLES op het Londense West End.
 

LES MISÉRABLES THE ARENA SPECTACULAR WORLD TOUR KOMT IN FEBRUARI 2025 NAAR AMSTERDAM VOOR 5 CONCERTEN!

18-06-2024

LES MISÉRABLES is de langstlopende musical ter wereld en is wereldwijd door meer dan 120 miljoen mensen in 53 landen gezien. De wereldtournee begint op het moment dat de musical zijn 40e revolutionaire speeljaar ingaat op het Londense West End. LES MISÉRABLES THE ARENA SPECTACULAR bouwt verder op  het enorm succesvolle Les Misérables The Staged Concert dat meer dan 200 recordbrekende shows had in Londen. De productie krijgt een indrukwekkend nieuw ontwerp dat speciaal voor arena's is gemaakt. Aan deze spectaculaire productie werken meer dan 110 internationale acteurs, muzikanten en crew mee.

Complete cast musical revue JOSEPHINE B. bekend

28-04-2024

De Graaf & Cornelissen Entertainment brengt volgend seizoen het levensverhaal van Josephine Baker naar het theater. Channah Hewitt zal de hoofdrol in JOSEPHINE B. – een leven in revue vertolken. De musical is te zien in seizoen 2024-2025 in vele Nederlandse theaters. Vandaag maken producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen de complete cast bekend.

Richard Groenendijk viert jubileum met hoofdrol in musical Hairspray

22-04-2024

De Graaf & Cornelissen Entertainment maakt vandaag bekend de legendarische musical-comedy Hairspray vanaf oktober 2025 terug in de theaters te brengen, met cabaretier Richard Groenendijk als Edna Turnblad. Hairspray was in 2002 een enorme hit op Broadway en sleepte maar liefst acht Tony Awards in de wacht. Een paar jaar later volgde de succesvolle verfilming met John Travolta als moeder Edna, een rol die traditioneel door een man wordt gespeeld

Complete cast Saturday Night Fever bekend

15-04-2024

Vandaag hebben producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen de complete cast van Saturday Night Fever aan de pers voorgesteld. Naast hoofdrolspelers Buddy Vedder en Esmée Dekker heeft producent De Graaf & Cornelissen Entertainment bekendgemaakt dat ook zeer ervaren musicalsterren zoals Mariska van Kolck, Barry Beijer en Raymond Paardekooper in deze swingende voorstelling te zien zullen zijn. En daarnaast jonge talenten als Michael Muyderman, Davy Reedijk en Gina Bentvelsen.

Facebookpagina DG&C Entertainment gehacked

13-04-2024

Vandaag, zaterdag 13 april, is de Facebookpagina van DG&C Entertainment tot onze spijt gehackt.
Wij hebben er geen toegang meer toe en hebben de inhoud gerapporteerd aan META.

Vanaf nu is er een nieuwe Facebookpagina voor De Graaf & Cornelissen Entertainment die te herkennen is aan ons paarse logo, te bereiken via de link: 

www.facebook.com/dgctheater

Blijf op de hoogte van al onze producties en volg deze nieuwe pagina.

De Graaf & Cornelissen brengt na bijna dertig jaar West Side Story terug in Nederland

04-04-2024

Theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment heeft vandaag bekend gemaakt dat in seizoen 2025-2026 de musical West Side Story langs de grote theaters van Nederland gaat toeren. Zoals ook bij het imposante Les Misérables zal West Side Story een groot live-orkest hebben met maar liefst twintig muzikanten.

Al meer dan 175.000 verkochte tickets voor de musical MAMMA MIA!

15-03-2024

In een uitverkocht Wilminktheater in Enschede heeft de cast van MAMMA MIA! gisteravond een Eventim Award ontvangen voor de verkoop van maar liefst 175.000 tickets. Een half jaar na de première blijft de musical een groot succes en zijn veel theaters uitverkocht. MAMMA MIA! maakt sinds deze week ook kans op de VriendenLoterij Publieksprijs, die tijdens het Musical Awards Gala op 24 april wordt uitgereikt. Het publiek kan haar stem op MAMMA MIA! uitbrengen via stemmen.musicalawards.nl.

Saturday Night Fever met hoofdrollen voor Buddy Vedder en Esmée Dekker

29-01-2024

Buddy Vedder en Esmée Dekker spelen de hoofdrollen in de iconische musical Saturday Night Fever. Buddy vertolkt de rol van Tony Manero en Esmée die van Stephanie Mangano, de danseres met wie Tony zijn toekomst ziet. In 1978 betekende de film, met grote hits van de Bee Gees, de doorbraak van John Travolta. Saturday Night Fever gaat op 29 september 2024 in première in Theater aan de Parade in Den Bosch.

Nieuw concert-theatershow Woman in Love

23-01-2024

De Graaf & Cornelissen Entertainment kondigt nieuwe concert-theatershow aan.

Mamma Mia! al meer dan 125.000 kaarten verkocht

11-12-2023

Gisteravond werd de cast van de musical Mamma Mia! door producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen verrast met de VVTP Diamanten Ticket Award voor de verkoop van meer dan 125.000 kaarten. Tijdens het slotapplaus in theater De Vest in Alkmaar hoorde de cast dat de musical Mamma Mia! pas drie maanden na de première al zoveel bezoekers heeft getrokken. En de vraag naar kaarten blijft ongekend groot. Om die reden heeft producent De Graaf en Cornelissen Entertainment besloten dat er extra shows worden gepland.

Na eclatant succes in Vlaanderen Les Misérables toch nog twee weken naar Nederland

17-10-2023

De iconische musical Les Misérables komt nog één keer naar Nederland. Na de succesvolle Vlaamse première in Antwerpen, afgelopen zondag, is de voorstelling van 1 tot en met 12 november 2023 in Theater Heerlen te zien. Tot nu toe zijn er 285.000 kaarten voor Les Misérables in Nederland en Vlaanderen verkocht. Voor de allerlaatste shows in Heerlen komen vanaf vandaag de laatste kaarten in verkoop.

De Graaf en Cornelissen Entertainment brengt levensverhaal Josephine Baker naar het theater

17-10-2023

Na de succesvolle producties Les Misérables en MAMMA MIA! brengt De Graaf en Cornelissen Entertainment volgend seizoen onder andere het levensverhaal van Josephine Baker naar het theater. Channah Hewitt zal de hoofdrol in JOSEPHINE B – een leven in revue - vertolken. De musical zal in het seizoen 2024-2025 in vele Nederlandse theaters te zien zijn. 

MAMMA MIA! ontvangt Gouden Ticket Award voor meer dan 100.000 verkochte kaarten

12-10-2023

Vanavond heeft de cast en crew van de musical MAMMA MIA! in het Stadstheater Zoetermeer een Gouden Ticket Award uitgereikt gekregen voor de verkoop van meer dan 100.000 kaarten. De kaartverkoop schiet sinds de fantastische première op 10 september de lucht in en er zijn nu al meer dan 100.000 kaarten verkocht. Henk Schuit, directeur van Eventim, reikte deze gouden award aan René van Kooten uit.

Nu al 70.000 tickets voor MAMMA MIA! verkocht

21-08-2023

Met nog een kleine drie weken tot aan de première van de musical MAMMA MIA! in het DeLaMar Theater in Amsterdam is producent De Graaf & Cornelissen Entertainment verheugd bekend te maken dat er inmiddels 70.000 kaarten voor deze musical zijn verkocht. Om die reden zijn er onder meer in Leeuwarden, Doetinchem, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam extra shows bijgekomen.

Producenten reiken Dubbel Diamanten Ticket Award, voor de verkoop van 250.000 tickets, uit aan cast Les Misérables

04-07-2023

Vanavond hebben theaterproducenten Hans Cornelissen, Ruud de Graaf en Erwin van Lambaart de cast van Les Misérables een Dubbel Diamanten Ticket Award overhandigd. De meest succesvolle theaterproductie van dit moment heeft inmiddels meer dan 250.000 kaartjes verkocht en dat is in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam gevierd met deze unieke award. Het is voor het eerst dat in Nederland een Dubbel Diamanten Ticket Award is uitgereikt.

Les Misérables grote winnaar Musical Awards 2023

16-05-2023

Gisteravond zijn, vanuit het AFAS Circustheater Scheveningen, voor de 21e keer de Musical Awards uitgereikt. De vakjury, bestaande uit Hilde Scholten, nieuwkomer Jamai Loman, Henriëtte Tol, Maurice Luttikhuis, Joy Kreiken, Arno Gelder en Dianne Zuidema, heeft in 19 verschillende categorieën de winnaars verkozen. Grote winnaar is Les Misérables met 6 awards. Les Misérables ontving de Musical Awards Beste Grote Musical en de VriendenLoterij Publieksprijs voor Beste Musical.

Extra voorstellingen Les Misérables in Amsterdam, Rotterdam en Breda

05-04-2023

Het enorme succes van de legendarische musical Les Misérables blijft aanhouden. Theaterproducent De Graaf en Cornelissen Entertainment, i.s.m. Van Lambaart Entertainment, is verheugd bekend te maken dat er vanaf vandaag 25.000 extra eersterangs kaarten beschikbaar komen. De speelperiodes in de theaters in Amsterdam, Rotterdam en Breda zijn verlengd, waardoor er aan de grote vraag van het publiek kan worden voldaan. In het Amsterdamse Koninklijk Theater CARRÉ keert Les Misérables vanaf 5 juli niet voor vijf maar zelfs voor zeven weken terug - tot 20 augustus. In het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam zijn drie extra weken gepland van 30 augustus tot en met 17 september. En in het Chassé Theater in Breda zijn in de periode van 14 juni tot en met 2 juli extra voorstellingen gepland.

Cast MAMMA MIA! compleet

29-03-2023

Vandaag heeft theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment de volledige cast van MAMMA MIA! gepresenteerd. In het DeLaMar Theater in Amsterdam, waar op 10 september 2023 ook de première zal plaatsvinden, is bekendgemaakt dat naast Brigitte Heitzer, René van Kooten en Soraya Gerrits ook hoofdrollen zijn weggelegd voor Samir Hassan, Carolina Dijkhuizen, Wieneke Remmers, Dennis Willekens en Barry Beijer. 

Soraya Gerrits speelt Sophie in MAMMA MIA!

12-03-2023

Vandaag brengen producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen het officiële campagnebeeld van hun nieuwe versie van MAMMA MIA! naar buiten en introduceren ze de jonge actrice Soraya Gerrits als vertolkster van de rol van Sophie. Eerder werd bekend dat Brigitte Heitzer de rol van Donna vertolkt en René van Kooten de rol van Sam. De namen van alle andere castleden worden op 29 maart tijdens een feestelijke bijeenkomst in het DeLaMar Theater in Amsterdam bekendgemaakt. 

Les Misérables wegens succes naar Parkstad Limburg Theaters

01-03-2023

Theaterliefhebbers in Zuid-Limburg kunnen hun geluk niet op, want de wereldberoemde musical Les Misérables komt ook naar Parkstad Limburg Theaters. Vorig jaar werd al bekend dat de musical in april te zien is in Theater aan het Vrijthof. Wegens het nu al ongekende succes in Maastricht keert Les Misérables in november terug naar Zuid-Limburg. De directies van beide theaters zijn trots op de komst van de extra voorstellingen.

Cast Les Misérables ontvangt Diamanten Ticket Award voor verkoop 125.000 kaarten

26-02-2023

Hans Cornelissen en Ruud de Graaf hebben de gehele cast van de musical Les Misérables verrast met de Diamanten Ticket Award voor de verkoop van 125.000 kaarten. De première van deze legendarische musical is volgende week zondag 5 maart in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Koninklijk Theater Carré verlengt populairste musical allertijden “Les Misérables” met twee weken

06-02-2023

Koninklijk Theater Carré maakt vandaag bekend dat van 24 juli t/m 6 augustus 2023 twee extra speelweken worden toegevoegd aan de voorstelling Les Misérables. Terwijl de cast nog druk aan het repeteren is, hebben De Graaf & Cornelissen, Van Lambaart Entertainment en Carré vanwege de aanhoudende vraag naar kaarten besloten om de productie langer in Amsterdam te laten spelen. De legendarische klassieker, voorzien van een geheel nieuw decor en Nederlandse sterrencast, van Cameron Mackintosh staat daarmee in 2023 meer dan 8 weken in Carré; drie weken in maart en vijf weken in juli/augustus.

 

De kaartverkoop voor de extra voorstellingen van 24 juli tot en met 6 augustus 2023 start op donderdag 9 februari op carre.nl. 

Producenten overhandigen 75.000ste ticket Les Misérables aan Brabantse castleden

14-12-2022

Vanmiddag hebben theaterproducenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen in het Chassé Theater in Breda het 75.000ste ticket van Les Misérables aan een aantal Brabantse castleden overhandigd. ‘Het is ongelooflijk dat we in de afgelopen twee maanden weer twintigduizend kaarten voor deze prachtige voorstellingen hebben verkocht,’ laat creatief producent Hans Cornelissen weten. ‘In oktober waren we al heel gelukkig met het aantal van 55.000, maar inmiddels is het aantal verkochte kaarten gestegen naar 75.000’.

NU AL 55.000 KAARTEN VERKOCHT VOOR LES MISÉRABLES

05-10-2022

Met nog vijf maanden tot aan de première op 5 maart 2023 in Koninklijk Theater Carré Amsterdam is theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment verheugd bekend te maken dat er voor de komende tournee van de vernieuwde versie van de legendarische musical Les Misérables nu al 55.000 kaarten verkocht zijn. 

Adam & Eva 2.0: een scheppingsverhaal vol verwondering en humor

29-09-2022

Ellen Pieters en Han Oldigs reizen vanaf september met de productie Adam & Eva 2.0 langs de Nederlandse theaters. Het toneelstuk van Haye van der Heyden vertelt een gloednieuw scheppingsverhaal, waarin niet God of de evolutietheorie van Charles Darwin verantwoordelijk zijn voor de creatie van de aarde en zijn bewoners, maar twee buitenlandse wezens. Het acteursechtpaar: ,,Het wordt een bloemlezing van de mensheid in al zijn schoonheid en lelijkheid. Maar we houden het licht en luchtig.”

Esmée Dekker, Ferry Doedens en Nigel Brown in Stayin’ Alive Disco Fever

23-09-2022

Na de grote musicalproducties The Prom en Les Misérables brengt De Graaf en Cornelissen Entertainment de disco en dance fever naar de Nederlandse theaters met een reeks zomerconcerten onder de titel Stayin’ Alive Disco Fever. De cast, bestaande uit Esmée Dekker, Ferry Doedens, Linda Verstraten, Nigel Brown, Martijn Vogel en Judith van der Wijst, begeleid door een live-band, is in mei en juni 2023 in heel Nederland te zien met deze swingende show.

Cast Les Misérables rond

23-08-2022

Ook de laatste namen van de cast van Les Misérables, volgend voorjaar weer te zien in de Nederlandse theaters, zijn bekend. Zondag zingt gehele cast op de Uitmarkt in Amsterdam, tijdens een musicalshow die rechtstreeks wordt uitgezonden door AvroTros op NPO 1.

Michael Muyderman wordt Marius in Les Misérables

10-06-2022

Vandaag maakt De Graaf en Cornelissen Entertainment met trots de laatste hoofdrol voor de legendarische musical Les Misérables bekend. Met de zeer talentvolle Michael Muyderman, die de rol van Marius zal vertolken, is de hoofdcast voor de legendarische musical compleet. Michael treedt in de voetsporen van Jamai Loman en Danny de Munk, die de rol van Marius in voorgaande versies speelden.

Vernieuwde versie ABBA-musical MAMMA MIA!

30-05-2022

In de periode waarin ABBA een ongelofelijke revival meemaakt met als hoogtepunt de wereldpremière van de Abba Voyage concertreeks in de ABBA Arena in Londen, is De Graaf & Cornelissen Entertainment verheugd te melden de ABBA-musical MAMMA MIA! in een vernieuwde versie naar de theaters te brengen. Tegelijkertijd kunnen Ruud de Graaf en Hans Cornelissen ook al melden dat de hoofdrol van Donna is weggelegd voor Brigitte Heitzer. MAMMA MIA ! is vanaf september 2023 te zien in de Nederlandse theaters.

Ook René van Kooten in Les Misérables

11-05-2022

Vandaag maakt theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment bekend dat naast ‘first cast’ Milan van Waardenburg ook René van Kooten de rol van Jean Valjean in de legendarische musical Les Misérables gaat spelen. Het is voor Van Kooten de tweede keer dat hij in de huid van Jean Valjean kruipt. In 2008 speelde hij op zeer overtuigende wijze deze rol en werd daarvoor beloond met een Musical Award voor beste hoofdrol in een grote musical.

Nederland loopt warm voor Les Misérables

04-05-2022

Het nieuws dat de legendarische musical Les Misérables volgend jaar maart na meer dan dertig jaar weer in Koninklijk Theater CARRÉ in première gaat is met ongekend enthousiasme ontvangen. Nadat eerder werd aangekondigd dat Les Misérables niet alleen in maart ’23 maar ook in de maand juli ’23 drie weken in CARRÉ te zien zal zijn, kan producent De Graaf & Cornelissen Entertainment nu al bekend maken dat deze bijzondere voorstelling in meerdere grote theaters in Nederland te zien zal zijn. Naast de beide series in Amsterdam zal Les Misérables tot en met 1 oktober ’23 tevens te zien zijn in Rotterdam, Den Haag, Maastricht, Breda, Eindhoven, Groningen, Apeldoorn en Almere.

Les Misérables keert in de zomer terug naar Koninklijk Theater Carré

29-04-2022

De legendarische musical Les Misérables zal volgend jaar niet alleen in de maand maart in Koninklijk Theater Carré Amsterdam te zien zijn. Wegens een stormloop op kaarten hebben theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment en de directie van Koninklijk Theater Carré besloten dat er in de maand juli extra voorstellingen van Les Misérables komen.

Spectaculair slotstuk Les Misérables en meer tijdens jubileumeditie Musical Awards

21-04-2022

Als spectaculair slotstuk is er een optreden van drie generaties solisten uit drie verschillende Nederlandse producties van ’s werelds meest geliefde musical Les Misérables. Speciaal voor deze gelegenheid samen voor één keer te zien op het toneel.

Musicallegende Les Misérables terug in Koninklijk Theater Carré

19-04-2022

Vandaag hebben producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen bekend gemaakt dat zij in samenwerking met Erwin van Lambaart als speciaal adviseur, Cameron Mackintosh’s nieuwe productie van Les Misérables na ruim dertig jaar terugbrengen in Koninklijk Theater Carré, waar toentertijd Nederlandse musicalgeschiedenis werd geschreven. 

Cast musical The Prom bekend

01-03-2022

Naast Pia Douwes, de naam die eerder naar buiten is gebracht, spelen Joke de Kruijf, Dennis Willekens, Barry Beijer, Juliëtte van Tongeren, Soraya Gerrits, Wieneke Remmers en Rogier Komproe de hoofdrollen in deze feel good musical

Pia Douwes maakt comeback in musical The Prom

01-12-2021

Theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment is trots om bekend te maken dat Pia Douwes vanaf september 2022 de hoofdrol in de nieuwe musical The Prom zal vertolken. Het is dan drie jaar geleden dat Pia in een Nederlandse theaterproductie te zien was.