Nieuws

Nu al 70.000 tickets voor MAMMA MIA! verkocht

21-08-2023

Met nog een kleine drie weken tot aan de première van de musical MAMMA MIA! in het DeLaMar Theater in Amsterdam is producent De Graaf & Cornelissen Entertainment verheugd bekend te maken dat er inmiddels 70.000 kaarten voor deze musical zijn verkocht. Om die reden zijn er onder meer in Leeuwarden, Doetinchem, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam extra shows bijgekomen.

Producenten reiken Dubbel Diamanten Ticket Award, voor de verkoop van 250.000 tickets, uit aan cast Les Misérables

04-07-2023

Vanavond hebben theaterproducenten Hans Cornelissen, Ruud de Graaf en Erwin van Lambaart de cast van Les Misérables een Dubbel Diamanten Ticket Award overhandigd. De meest succesvolle theaterproductie van dit moment heeft inmiddels meer dan 250.000 kaartjes verkocht en dat is in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam gevierd met deze unieke award. Het is voor het eerst dat in Nederland een Dubbel Diamanten Ticket Award is uitgereikt.

Les Misérables grote winnaar Musical Awards 2023

16-05-2023

Gisteravond zijn, vanuit het AFAS Circustheater Scheveningen, voor de 21e keer de Musical Awards uitgereikt. De vakjury, bestaande uit Hilde Scholten, nieuwkomer Jamai Loman, Henriëtte Tol, Maurice Luttikhuis, Joy Kreiken, Arno Gelder en Dianne Zuidema, heeft in 19 verschillende categorieën de winnaars verkozen. Grote winnaar is Les Misérables met 6 awards. Les Misérables ontving de Musical Awards Beste Grote Musical en de VriendenLoterij Publieksprijs voor Beste Musical.

Extra voorstellingen Les Misérables in Amsterdam, Rotterdam en Breda

05-04-2023

Het enorme succes van de legendarische musical Les Misérables blijft aanhouden. Theaterproducent De Graaf en Cornelissen Entertainment, i.s.m. Van Lambaart Entertainment, is verheugd bekend te maken dat er vanaf vandaag 25.000 extra eersterangs kaarten beschikbaar komen. De speelperiodes in de theaters in Amsterdam, Rotterdam en Breda zijn verlengd, waardoor er aan de grote vraag van het publiek kan worden voldaan. In het Amsterdamse Koninklijk Theater CARRÉ keert Les Misérables vanaf 5 juli niet voor vijf maar zelfs voor zeven weken terug - tot 20 augustus. In het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam zijn drie extra weken gepland van 30 augustus tot en met 17 september. En in het Chassé Theater in Breda zijn in de periode van 14 juni tot en met 2 juli extra voorstellingen gepland.

Cast MAMMA MIA! compleet

29-03-2023

Vandaag heeft theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment de volledige cast van MAMMA MIA! gepresenteerd. In het DeLaMar Theater in Amsterdam, waar op 10 september 2023 ook de première zal plaatsvinden, is bekendgemaakt dat naast Brigitte Heitzer, René van Kooten en Soraya Gerrits ook hoofdrollen zijn weggelegd voor Samir Hassan, Carolina Dijkhuizen, Wieneke Remmers, Dennis Willekens en Barry Beijer. 

Soraya Gerrits speelt Sophie in MAMMA MIA!

12-03-2023

Vandaag brengen producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen het officiële campagnebeeld van hun nieuwe versie van MAMMA MIA! naar buiten en introduceren ze de jonge actrice Soraya Gerrits als vertolkster van de rol van Sophie. Eerder werd bekend dat Brigitte Heitzer de rol van Donna vertolkt en René van Kooten de rol van Sam. De namen van alle andere castleden worden op 29 maart tijdens een feestelijke bijeenkomst in het DeLaMar Theater in Amsterdam bekendgemaakt. 

Les Misérables wegens succes naar Parkstad Limburg Theaters

01-03-2023

Theaterliefhebbers in Zuid-Limburg kunnen hun geluk niet op, want de wereldberoemde musical Les Misérables komt ook naar Parkstad Limburg Theaters. Vorig jaar werd al bekend dat de musical in april te zien is in Theater aan het Vrijthof. Wegens het nu al ongekende succes in Maastricht keert Les Misérables in november terug naar Zuid-Limburg. De directies van beide theaters zijn trots op de komst van de extra voorstellingen.

Cast Les Misérables ontvangt Diamanten Ticket Award voor verkoop 125.000 kaarten

26-02-2023

Hans Cornelissen en Ruud de Graaf hebben de gehele cast van de musical Les Misérables verrast met de Diamanten Ticket Award voor de verkoop van 125.000 kaarten. De première van deze legendarische musical is volgende week zondag 5 maart in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Koninklijk Theater Carré verlengt populairste musical allertijden “Les Misérables” met twee weken

06-02-2023

Koninklijk Theater Carré maakt vandaag bekend dat van 24 juli t/m 6 augustus 2023 twee extra speelweken worden toegevoegd aan de voorstelling Les Misérables. Terwijl de cast nog druk aan het repeteren is, hebben De Graaf & Cornelissen, Van Lambaart Entertainment en Carré vanwege de aanhoudende vraag naar kaarten besloten om de productie langer in Amsterdam te laten spelen. De legendarische klassieker, voorzien van een geheel nieuw decor en Nederlandse sterrencast, van Cameron Mackintosh staat daarmee in 2023 meer dan 8 weken in Carré; drie weken in maart en vijf weken in juli/augustus.

 

De kaartverkoop voor de extra voorstellingen van 24 juli tot en met 6 augustus 2023 start op donderdag 9 februari op carre.nl. 

Producenten overhandigen 75.000ste ticket Les Misérables aan Brabantse castleden

14-12-2022

Vanmiddag hebben theaterproducenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen in het Chassé Theater in Breda het 75.000ste ticket van Les Misérables aan een aantal Brabantse castleden overhandigd. ‘Het is ongelooflijk dat we in de afgelopen twee maanden weer twintigduizend kaarten voor deze prachtige voorstellingen hebben verkocht,’ laat creatief producent Hans Cornelissen weten. ‘In oktober waren we al heel gelukkig met het aantal van 55.000, maar inmiddels is het aantal verkochte kaarten gestegen naar 75.000’.

NU AL 55.000 KAARTEN VERKOCHT VOOR LES MISÉRABLES

05-10-2022

Met nog vijf maanden tot aan de première op 5 maart 2023 in Koninklijk Theater Carré Amsterdam is theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment verheugd bekend te maken dat er voor de komende tournee van de vernieuwde versie van de legendarische musical Les Misérables nu al 55.000 kaarten verkocht zijn. 

Adam & Eva 2.0: een scheppingsverhaal vol verwondering en humor

29-09-2022

Ellen Pieters en Han Oldigs reizen vanaf september met de productie Adam & Eva 2.0 langs de Nederlandse theaters. Het toneelstuk van Haye van der Heyden vertelt een gloednieuw scheppingsverhaal, waarin niet God of de evolutietheorie van Charles Darwin verantwoordelijk zijn voor de creatie van de aarde en zijn bewoners, maar twee buitenlandse wezens. Het acteursechtpaar: ,,Het wordt een bloemlezing van de mensheid in al zijn schoonheid en lelijkheid. Maar we houden het licht en luchtig.”

Esmée Dekker, Ferry Doedens en Nigel Brown in Stayin’ Alive Disco Fever

23-09-2022

Na de grote musicalproducties The Prom en Les Misérables brengt De Graaf en Cornelissen Entertainment de disco en dance fever naar de Nederlandse theaters met een reeks zomerconcerten onder de titel Stayin’ Alive Disco Fever. De cast, bestaande uit Esmée Dekker, Ferry Doedens, Linda Verstraten, Nigel Brown, Martijn Vogel en Judith van der Wijst, begeleid door een live-band, is in mei en juni 2023 in heel Nederland te zien met deze swingende show.

Cast Les Misérables rond

23-08-2022

Ook de laatste namen van de cast van Les Misérables, volgend voorjaar weer te zien in de Nederlandse theaters, zijn bekend. Zondag zingt gehele cast op de Uitmarkt in Amsterdam, tijdens een musicalshow die rechtstreeks wordt uitgezonden door AvroTros op NPO 1.

Michael Muyderman wordt Marius in Les Misérables

10-06-2022

Vandaag maakt De Graaf en Cornelissen Entertainment met trots de laatste hoofdrol voor de legendarische musical Les Misérables bekend. Met de zeer talentvolle Michael Muyderman, die de rol van Marius zal vertolken, is de hoofdcast voor de legendarische musical compleet. Michael treedt in de voetsporen van Jamai Loman en Danny de Munk, die de rol van Marius in voorgaande versies speelden.

Vernieuwde versie ABBA-musical MAMMA MIA!

30-05-2022

In de periode waarin ABBA een ongelofelijke revival meemaakt met als hoogtepunt de wereldpremière van de Abba Voyage concertreeks in de ABBA Arena in Londen, is De Graaf & Cornelissen Entertainment verheugd te melden de ABBA-musical MAMMA MIA! in een vernieuwde versie naar de theaters te brengen. Tegelijkertijd kunnen Ruud de Graaf en Hans Cornelissen ook al melden dat de hoofdrol van Donna is weggelegd voor Brigitte Heitzer. MAMMA MIA ! is vanaf september 2023 te zien in de Nederlandse theaters.

Ook René van Kooten in Les Misérables

11-05-2022

Vandaag maakt theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment bekend dat naast ‘first cast’ Milan van Waardenburg ook René van Kooten de rol van Jean Valjean in de legendarische musical Les Misérables gaat spelen. Het is voor Van Kooten de tweede keer dat hij in de huid van Jean Valjean kruipt. In 2008 speelde hij op zeer overtuigende wijze deze rol en werd daarvoor beloond met een Musical Award voor beste hoofdrol in een grote musical.

Nederland loopt warm voor Les Misérables

04-05-2022

Het nieuws dat de legendarische musical Les Misérables volgend jaar maart na meer dan dertig jaar weer in Koninklijk Theater CARRÉ in première gaat is met ongekend enthousiasme ontvangen. Nadat eerder werd aangekondigd dat Les Misérables niet alleen in maart ’23 maar ook in de maand juli ’23 drie weken in CARRÉ te zien zal zijn, kan producent De Graaf & Cornelissen Entertainment nu al bekend maken dat deze bijzondere voorstelling in meerdere grote theaters in Nederland te zien zal zijn. Naast de beide series in Amsterdam zal Les Misérables tot en met 1 oktober ’23 tevens te zien zijn in Rotterdam, Den Haag, Maastricht, Breda, Eindhoven, Groningen, Apeldoorn en Almere.

Les Misérables keert in de zomer terug naar Koninklijk Theater Carré

29-04-2022

De legendarische musical Les Misérables zal volgend jaar niet alleen in de maand maart in Koninklijk Theater Carré Amsterdam te zien zijn. Wegens een stormloop op kaarten hebben theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment en de directie van Koninklijk Theater Carré besloten dat er in de maand juli extra voorstellingen van Les Misérables komen.

Spectaculair slotstuk Les Misérables en meer tijdens jubileumeditie Musical Awards

21-04-2022

Als spectaculair slotstuk is er een optreden van drie generaties solisten uit drie verschillende Nederlandse producties van ’s werelds meest geliefde musical Les Misérables. Speciaal voor deze gelegenheid samen voor één keer te zien op het toneel.

Musicallegende Les Misérables terug in Koninklijk Theater Carré

19-04-2022

Vandaag hebben producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen bekend gemaakt dat zij in samenwerking met Erwin van Lambaart als speciaal adviseur, Cameron Mackintosh’s nieuwe productie van Les Misérables na ruim dertig jaar terugbrengen in Koninklijk Theater Carré, waar toentertijd Nederlandse musicalgeschiedenis werd geschreven. 

Cast musical The Prom bekend

01-03-2022

Naast Pia Douwes, de naam die eerder naar buiten is gebracht, spelen Joke de Kruijf, Dennis Willekens, Barry Beijer, Juliëtte van Tongeren, Soraya Gerrits, Wieneke Remmers en Rogier Komproe de hoofdrollen in deze feel good musical

Pia Douwes maakt comeback in musical The Prom

01-12-2021

Theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment is trots om bekend te maken dat Pia Douwes vanaf september 2022 de hoofdrol in de nieuwe musical The Prom zal vertolken. Het is dan drie jaar geleden dat Pia in een Nederlandse theaterproductie te zien was.