De musical Titanic die werd onderscheiden met Tony Awards voor Beste Musical en Beste Muziek en het indrukwekkende verhaal vertelt over hoop, liefde en ambitie zal in november in première gaan. In deze legendarische Broadwayhit werden de volgende hoofdrollen al eerder bekend gemaakt: René van Kooten, Mariska van Kolck, Dennis Willekes, Wieneke Remmers, Bert Simhoffer, Marcel Visscher en Marijn Brouwers.

Op de dag dat het 99 jaar geleden is dat het cruiseschip de TITANIC op een ijsberg voer en verging, maakt producent De Graaf & Cornelissen Entertainment bekend wie de rol van de kaptein zal gaan spelen in hun nieuwe versie van de musical TITANIC.

Artistiek producent Hans Cornelissen : “Toen Ruud de Graaf en ik vorig voorjaar besloten dat we onze grote en meeslepende musicalproductie TITANIC in verband met de pandemie een jaar moesten uitstellen, hadden we nog niet voorzien dat het ook consequenties zou hebben voor de 24-koppige cast die toen al helemaal compleet was.

In latere stadia bleek dat beoogde medewerkers zowel voor als achter de schermen een vaak noodgedwongen carrière-switch maakten. Uiteraard begrepen we dat volstrekt en hebben we veel respect voor deze moedige keuzes.

Hierdoor werden eerder acteurs Rolf Koster en Martijn Vogel al aan de cast toegevoegd.

En vandaag, 109 jaar na de ondergang van de TITANIC, kunnen we bekend maken dat er in onze productie een nieuwe kaptein aan het roer zal staan. Richard Spijkers zal deze rol gaan vertolken. Richard heeft een weergaloos goede stem en eerlijk gezegd ook goede ‘looks’ voor de rol. In mei is er een perspresentatie in aanwezigheid van een groot deel van de cast en start de kaartverkoop”.

Richard Spijkers was voor De Graaf & Cornelissen Entertainment eerder te zien in The Full Monty.