De Graaf en Cornelissen

Yoshua van den Broek

Combeferre

Yoshua van den Broek studeerde in 2017 af aan Codarts Hogeschool voor de kunsten in de richting Muziektheater. Twee jaar later behaalde hij cum laude zijn diploma Master of Music aan Fontys in Tilburg. Hij volgde zangles bij onder anderen Edward Hoepelman en Antoinette Kouwenberg. Spellessen volgde hij bij Anouk Beugels, Carola Arons en Katrien van Beurden.

In 2021 maakte Yoshua zijn professionele debuut in de musical Diana & Zonen (ensemble, cover Harry & cover Lord Mountbatten).

Tijdens zijn studies was hij te zien in onder andere Into the Woods (Rapunzels Prins), The Mystery of Edwin Drood (John Jasper) en Songs for a New World. Ook was hij in 2016 en 2017 solist in het programma Musical meets Opera van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Yoshua volgde lessen commedia dell’arte bij Hotel Courage en was onderdeel van de eerste Musical Campus 3303 in Zwitserland onder leiding van Koen Schoot en Gill Mehmert.

Sinds zijn opleiding heeft Yoshua meegewerkt aan verschillende concerten door het land. Daarnaast is hij in zowel Den Haag als Rotterdam werkzaam als zangdocent en produceert hij voor onder andere Rotterdam Pride, KCR, Stichting LOKAAL en het O. festival.

Altijd op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en profiteer van leuke aanbiedingen, winacties en interessante weetjes rondom onze producties.