De Graaf en Cornelissen

Wieneke Remmers

Alice Beane, e.a.

Wieneke studeerde in 2000 af aan de opleiding Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten. Haar zanglessen volgde ze daar bij Edward Hoepelman. Inmiddels is haar man Rein Kolpa haar zangcoach.

Wieneke was al te zien in meer dan 20 musicals en theatervoorstellingen. Ze speelde hoofdrollen in onder anderen The Sound of Music, De Jantjes, Rembrandt de musical, Annie, Nonsens, Toon, Into the Woods, Hij gelooft in mij, Boeing Boeing en afgelopen zomer nog in Spring Awakening.

Ze werd 4 keer genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award, waaronder 3 keer voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

Verder zou u haar ook kunnen kennen van de liveshows van het programma Op zoek naar Evita.

Naast haar werk in theater is Wieneke ook werkzaam actrice in series en als voice-over/stemacteur in verschillende commercials/films.

Ook geeft ze regelmatig les en workshops aan de verschillende Hogescholen voor Musicaltheater. En ze regisseerde al een aantal voorstellingen, waaronder een bewerking van Dear Evan Hanson aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten en The Wiz bij Stichting Vuur en Vlam producties.

Ook is Wieneke inzetbaar als 1 op 1 presentatie-coach, waarvoor ze afgelopen jaar de opleiding volgde aan de School voor Presentatie-coaching.

Altijd op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en profiteer van leuke aanbiedingen, winacties en interessante weetjes rondom onze producties.