De Graaf en Cornelissen

Sven Ratzke

Frank-N-Furter

Sven Ratzke heeft wereldwijd naam gemaakt met zijn eigen theaterprogramma’s en shows over onder meer David Bowie. Zijn carrière omhelst meer dan twee decennia waarin hij op vele prestigieuze locaties over de hele wereld heeft opgetreden, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, Bertolt Brechts legendarische Berliner Ensemble in Berlijn, het Sydney Opera House en het Lincoln Center for Performing Arts in New York City.

Als acteur had hij de hoofdrol in Cabaret van De Graaf & Cornelissen Entertainment (2008/2009) en speelde hij Hedwig in de Duitse productie van Hedwig and the Angry Inch (2013-2016) welke het huidige seizoen ook nog te zien is.

 

Zijn show Starman, met de muziek van David Bowie, was een groot succes op het Edinburgh Fringe Festival 2016 en won tijdens het festival een ‘Arts Award Voice’ voor beste voorstelling.
Met Starman toerde Ratzke  over de hele wereld. Zo ook door Australië, waar hij werd genomineerd voor de ‘Helpmann Award’ (de Australische equivalent van de Tony Award).

Ratzke heeft met vele legendarische artiesten en orkesten gewerkt, waaronder Nina Hagen, Fassbinder-muze Hanna Schygulla, Grammy-genomineerde operazangeres Claron McFadden,
de Duitse chansonnière Hildegard Knef, de Nederlandse zangeres Ellen ten Damme, de Londense cultband The Tiger Lillies, Metropole Orkest, Asko|Schönberg en New York City-iconen Justin Vivian Bond en Joey Arias.
Hij breidde ook zijn artistieke horizon uit naar televisie en creëerde zijn eigen talk-/muziekshow voor de Duitse nationale televisie (ARD), genaamd Ratzke's Rendezvous.

Zijn meest recente show, Homme Fatale, toerde internationaal en kreeg lovende kritieken.
Met voornamelijk nieuwe liedjes en kostuums ontworpen door de legendarische Thierry Mugler was het een nieuwe stap in de veelzijdige carrière van Ratzke.

Altijd op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en profiteer van leuke aanbiedingen, winacties en interessante weetjes rondom onze producties.