De Graaf en Cornelissen

Sjoerd Oomen

Sheldon Saperstein

Sjoerd Oomen is in 2008 afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten Tilburg waar hij zangles had van Edward Hoepelman en Jack Breikers.

Sjoerd was te zien als swing in de originele cast van Ciske de Rat – de musical, Coach en US Wes, Willard en Chuck in Footloose, ensemble en US Hoofd/Dirk in Ja Zuster, Nee Zuster, Dad/Winthrop en US Professor Callahan in Legally Blonde, ensemble, alternate Roger DeBris en US Franz Liebkind in De Producers (NL/BE), ensemble, US Koning Richard en US Broeder Tuck in Robin Hood (BE), als alternate Shrek in Shrek - de Musical en als Chris de Vries in Soldaat van Oranje - De Musical. Ook was hij te zien als Der Saüfer in de musicalbewerking van Der Kleine Prinz (DE).

In 2018-2019 maakte hij onderdeel uit van het ensemble van Mamma Mia! De Musical, waar hij ook regelmatig de rollen van Harrie en Bart speelde als understudy. Afgelopen seizoen was Sjoerd te zien in Titanic de Musical als John B. Thayer en understudy Frederick Barrett, Henry Etches, William Murdoch en Edgar Beane.

Verder heeft Sjoerd als zanger gewerkt voor cruise maatschappij Celebrity Cruises en is hij met grote regelmaat te horen in een scala aan animatieseries en films als stemacteur en in verschillende commercials als voice-over.

Naast zijn werk als acteur is Sjoerd ook een internationaal geboekte dragqueen, Vicky Mirage. In deze hoedanigheid trad hij op in Londen, op Tenerife, in de Franse Alpen en in Melbourne, Australië.

Altijd op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en profiteer van leuke aanbiedingen, winacties en interessante weetjes rondom onze producties.