De Graaf en Cornelissen

Saskia Schäfer

Madame

Saskia Schäfer studeerde af aan het Conservatorium in Alkmaar voor zang (pop/jazz) en aan de musicalopleiding. Daarna studeerde ze nog een jaar aan de acteeropleiding “Het Collectief”in Amsterdam. Ze volgt sinds 2016 klassieke zanglessen bij Tamar Niamut.

Saskia speelde afgelopen seizoen de rol van Vrouw Bonte in de spektakel musical Dagboek van een Herdershond van Albert Verlinde in samenwerking met Toneelgroep Maastricht in het MECC in Maastricht. Daarvoor was ze te zien in The Sound of Music als Zuster Berthe en Frau Schmidt waar ze ook twee keer in de week op ging als Moeder Overste, in Anastasia als cover Lily en Keizerin Moeder en ze speelde de rol van La Commodia in Beauty and the Beast in Scheveningen en Gent.

Verder was ze te zien in The Sound of Music (Zuster Sophie, cover Moeder Overste), Sister Act (cover Maria Patricia), Rupsje, Evita (Moeder Duarte), La Vie Parisienne, Into the Woods (Florinda), Titanic (Kate Murphey), Rex en in Elisabeth das Musical (cover Ludovika/Frau Wolf) in Stuttgart.

Saskia speelde in de korte film Detector en had gastrollen in Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Flikken Maastricht, Goede Tijden, Slechte Tijden en Nood.

Daarnaast was Saskia leadzangeres in de Europese tournee van Holiday On Ice – In Concert en bij verschillende popbands in binnen en buitenland. Ze zong als achtergrondzangeres bij Helmut Lotti’s Comeback Tour en Soul Classics in Concert.

Altijd op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en profiteer van leuke aanbiedingen, winacties en interessante weetjes rondom onze producties.