De Graaf en Cornelissen

Sabine Beens

Columbia

Sabine Beens is na de havo voor Muziek en Dans te Rotterdam afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater te Amsterdam. Naast deze studie heeft ze verschillende workshops gevolgd bij onder andere Hugo Metsers, Jeroen Krabbé, Lenette van Dongen en Cees Geel. Tenslotte volgde Sabine twee maanden een Shakespeare workshop aan de LAMDA in Londen.

Sabine heeft ervaring op het gebied van musical, toneel, cabaret, film en televisie. Zo was ze onder andere te zien in  Een Perfecte God / Ganesha, Rozengeur en Wodka LimePuppy PatrolBumperkleef, De FabeltjeskrantKeeping Up AppearencesAre You Being Served?, De Zangeres zonder naam en 50 Tinten Grijs de Parodie..., Boeing Boeing, In De Vlaamsche Pot, Medisch Centrum Best en Heel Holland Lacht en was ze te zien als Fräulein Helga Kost in Cabaret.

Ook ging ze op tournee met haar eigen one-womanshow en cabaretprogramma Ça Bien! wat wegens succes twee seizoenen in reprise ging. Met de cabaretgroep De Banditaas maakt ze cabaret voor en door jonge moeders.

Ze speelde daarnaast een groot aantal verschillende rollen in de musicalproductie HONK!.
Hiervoor ontving ze een nominatie voor de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol. Voor dezelfde rol ontving ze ook een nominatie bij de Vlaamse Musicalprijzen.

Altijd op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en profiteer van leuke aanbiedingen, winacties en interessante weetjes rondom onze producties.