De Graaf en Cornelissen

Rick Zwart

Bishop / Lesgles

Rick Zwart ging na een middelbareschooltijd vol musicalproducties studeren aan het Conservatorium van Amsterdam (Bachelor klassieke zang), waar hij ook regelmatig te gast was bij the Dutch National Opera Academy en voormalig Opera Studio Nederland. Hij vervolgde zijn studies aan the Guildhall School of Music & Drama in Londen (Masters vocal performance & Opera), waarna hij terugkwam naar Nederland om bij Edward Hoepelman en Ivar Costenoble de Master Muziektheater aan Fontys Conservatorium Tilburg af te ronden.

Rick was tot nu toe voornamelijk actief in de klassieke wereld. Hij speelde diverse rollen in opera’s, zoals Leporello in Don Giovanni (Holland Opera), Figaro in Le nozze di Figaro (Barokopera Amsterdam),

Brühlmann in Werther (Royal Opera House), Jazz singer in A Quiet Place (Opera Zuid), Cristiano in Un Ballo in Maschera (Opera Zuid), Edvard Prins in Meermeisje (Holland Opera), The King in SNOW (The Opera Story), Amonasro in Aïda (Bel Canto Velsen) en Le comte Pâris in Roméo & Juliette (Opera Zuid).

Als student speelde hij in onder andere: La clemenza di Tito (Mozart), Albert Herring (Britten), Il signor Bruschino (Rossini), Cosi fan tutte (Mozart), East ‘o the Sun, West o’ the Moon (Garner), The Adventures of Pinocchio (Dove), The Cunning Peasant (Dvorak), I pazzi per progetto (Donizetti) en Ein Landarzt & Phaedra (Henze). Hiernaast is hij ook regelmatig te horen als solist in diverse oratoria.

Toen Rick in 2018 de rol van Pilate speelde in een combinatie van Jesus Christ Superstar en de Matthäus Passion, besloot hij zich meer richting het muziektheater vak te ontwikkelen aan Fontys Tilburg. Sindsdien is hij ook actief in de musicalwereld en het objecttheater. Onlangs speelde hij in de Matthäus Passion & The Fairy Queen van The Duda Paiva Company en het Nederlands Blazersensemble.

Altijd op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en profiteer van leuke aanbiedingen, winacties en interessante weetjes rondom onze producties.