De Graaf en Cornelissen

Richard Spijkers

Kapitein Edward J. Smith

Richard studeerde Muziektheater aan het conservatorium van Tilburg, Fontys Hogeschool en aan de MusicAllFactory, ook diplomeerde hij aan de London College of Music, Performing Arts.

Hij speelde Johan van Oldenbarnevelt in Hugo de Groot (2021) en Minister van Maanen in 1830, België. Hij speelde Sinterklaas in Karel de Kok (2019-2020) en Koning Triton in De Kleine Zeemeermin (2018-2019). Tevens Captain Hook in Peter Pan, the Neverending Story (2015-2018). Hij was King Melody in Meldodia, met Tomorrowland op de Mainstage in 2015 en 2016 en speelde mee in Musical Gone Mad, 2016.

Richard schitterde ook in de titelrol van Bonifatius (2012/2014). Bovendien speelde hij in musicals als Passion (Lt.Barri), Romeo en Julia (alternate Graaf Capuletti en Prins van Vérona), Beauty and The Beast (alternate Beest in Nl., B. en Dtsl.), Kuifje, de Zonntempel (alternate Kapitein Haddock en Grote Inka).

In les Misérables was hij de cover van Valjean en Javert en speelde hij Erik in The Full Monty.

Richard speelde gastrollen in GTST, Rozengeur en Wodka Lime, Dagboek van een callgirl, Verborgen Verhalen (Zapp) en Beschuldig’. Speelde rollen in de films Pestkop, het Geheim van Sophia, Kamer 24 en De vloek van Lughus. Hij verschijnt ook geregeld in commercials en is stemacteur voor Studio 100 in bioscoopfilms zoals 100% Wolf (2020) en Maja de bij en het Gouden ei (eind 2021).

Als gastdocent verbonden geweest aan Lucia Marthas, dansacademie Groningen en regisseur van grote concerten. Tevens docent aan en oprichter van zijn eigen theaterschool Musical Academy Breda.

Altijd op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en profiteer van leuke aanbiedingen, winacties en interessante weetjes rondom onze producties.