De Graaf en Cornelissen

René van Kooten

Thomas Andrews

René van Kooten studeerde geschiedenis van de internationale betrekkingen aan de Universiteit van Utrecht. Hij volgde zanglessen bij Jimmy Hutchinson, Edward Hoepelman en Sigrid van der Linden. Spellessen had hij bij Henny Kaan, Petra Laseur, Tom de Ket, Hajo Bruins, Kitty Courbois en Xander van Vledder.

René begon zijn professionele carrière in 1998 in het ensemble van Miss Saigon. Later volgden hoofdrollen in onder meer Aida (Radames), Beauty and the Beast (Gaston/beest), Les Misèrables (Jean Valjean), Urinetown, Jersey Boys (Tommy DeVito), Kiss of the Spiderwoman (Valentin), Sweeney Todd (Sweeney Todd), The Bridges of Madison County (Robert Kincaid), Evita (Che) en Zodiac (Frederik).

Hij ontving zowel voor zijn rol van Jean Valjean (Les Misèrables) in 2008 als die van Che (Evita) in 2019 een Musical Award voor de Beste Mannelijke Hoofdrol.

Op televisie was hij in 2013 in de rol van Jezus te zien in The Passion en in De Beste Zangers van Nederland 2016. Verder was hij te horen in meerdere animatiefilms, waaronder Vaiana (Mauï), Enchanted (prins Edward) en Raya en de laatste draak (Tong).

Hij is ook zanger en gitarist van de band Shifting Daylight waarmee hij in 2014 en 2021 een album uitbracht en waarmee hij regelmatig langs de theaters toert.

Altijd op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en profiteer van leuke aanbiedingen, winacties en interessante weetjes rondom onze producties.