De Graaf en Cornelissen

Raymond Kurvers

Riff Raff

Raymond Kurvers genoot zijn opleiding aan de Academie voor Kleinkunst, faculteit theater aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Hij debuteerde naast Jos Brink in het toneelstuk Non-Actief, presenteerde 200 keer de Disney Roadshow, speelde in twee komedies bij Studio 5 en maakte bij Theater Terra de voorstelling Nachtvlucht. Hij zong bij Robert Long in diens theatershow. Speelde hoofd- en bijrollen in de musicals West Side StoryCompanyDe GriezelbusHomeDolfje WeerwolfjeDe Kleine Zeemeermin (Guus Garnaal), Annie (2005 en 2012), TarzanDe vliegende HollanderPiaf met Liesbeth List, Pipo de musical als Pipo de Clown, Legally BlondeSonneveld, Pippi Langkous, Ciske de Rat – de musical en My Fair Lady. Meest recent was hij te zien als kardinaal Granvelle in Willem van Oranje bij theater Nomade.

Ook op televisie was Raymond te zien. Zo speelde hij gastrollen in films en series, waaronder Goede Tijden Slechte Tijden, Kees & Co, Exit, Iedereen is gek op Jack, Gluckauf en Patagonia. Daarnaast was Raymond te zien in verschillende commercials. Bovendien sprak hij de stem in van Quasimodo in de Nederlandse versie van Disney’s The Hunchback of Notre Dame.

Voor zijn rol van President Roosevelt in Annie werd hij genomineerd voor een Musical Award 2006.

Altijd op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en profiteer van leuke aanbiedingen, winacties en interessante weetjes rondom onze producties.