De Graaf en Cornelissen

Marijn Brouwers

J. Bruce Ismay

Marijn Brouwers (1975) werd geboren in het Brabantse Beek en Donk. Via omzwervingen van een jaar Toneelschool in Maastricht, studeerde hij in 1998 af als theaterdocent aan de Akademie voor Drama te Eindhoven en in 2001 aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam.

In 2009 studeerde hij zang/muziektheater bij Edward Hoepelman aan de Opleiding Master of Music van het Fontys Conservatorium in Tilburg. Voor zijn afstudeer voorstelling ontving hij in juni 2011 een Cum Laude waardering.

Tijdens zijn opleidingen werkte hij met o.a Karin Bloemen, Paul de leeuw, Ruut Weissman, Willem Nijholt, Jasperina de Jong, Hans Kesting, Stanley Burleson en Paul de Munnik.

In 2001 speelde Marijn naast Paul de Leeuw, Jenny Arean en Carice van Houten in de musical Foxtrot. Van 2002 tot 2006 tourde hij met muziektheatergroep Five Easy Pieces door Nederland en Belgie.

In 2007 speelde Marijn in de musical Cats (Tuk Stuk Rukker) en in 2008 bij het gezelschap De Wetten van Kepler in de voorstelling Zolang het Sneeuwt. In 2009 verving Marijn 3 maanden Danny de Munk in de musical Ciske de Rat.

In 2011 deed Marijn mee aan het TV programma Op zoek naar Zorro. Na vijf live shows verliet hij het strijd toneel. Dit werd het begin van zijn solo carrière.

In 2012 initieerde en produceerde Marijn een voorstelling over de in 1984 overleden alles-kunner, cabaretier, Frans Halsema. Iemand die Marijn bewondert en volgens hem misschien ook meer een zoeker was dan een vinder. Regisseur Ruut Weissman tekende voor de regie. Met dit solodebuut, de voorstelling Beste meneer Halsema, veroverde Marijn de harten van pers en publiek.

In oktober 2014 ging Marijns’ tweede solo Bon Anniversaire – Marijn Brouwers zingt Charles Aznavour in De Kleine Komedie in Amsterdam in premiere. Charles Aznavour schreef en zong meer dan 1000 liedjes zoals For me formidable, Hier Encore, La Mamma en She. Hij zong in het Frans, Engels, Duits, Spaans en Italiaans, maar niet in het Nederlands. Marijn deed dit wel. Hij verzamelde en vertaalde zelf uit het rijke repertoire van Charles Aznavour en maakte samen met pianist Marc-Peter van Dijk, bassist Reyer Zwart en trompettist Teus Nobel nieuwe arrangementen.

Op initiatief van Marijn maakte hij samen met Jenny Arean een derde programma. Jenny Arean & Marijn Brouwers ging in mei 2016 in première en speelde ruim 60 keer door het land.

In november 2017 ging Marijn’s vierde programma in première: The Chet Baker Room. Samen met topmusici Hermine Deurloo, Anne Soldaat en Reyer Zwart, bracht Marijn een muzikale hommage aan jazz-icoon Chet Baker.

In 2018 tourde Marijn weer voor het eerst in zes jaar met een niet eigen productie door het land. Samen met zangeres Leonie Meijer en debutant Merijn Oerlemans was hij te zien in Bella Italia, een compleet Italiaanstalig theaterconcert, bij De Graaf en Cornelissen Entertainment.

In 2019 maakte Marijn het soloprogramma Nou dag, geïnspireerd op het album Watertown van Frank Sinatra en in 2020, net voor het uitbreken van de Corona pandemie, kwam Marijn met een compilatie van zijn eerste vier soloprogramma's 'Soloquartet'.

Momenteel werkt Marijn aan een nieuw soloprogramma. ‘Troostroof’ komt in 2023 in de theaters.

Naast zijn werkzaamheden in het theater is Marijn als spel- en integratiedocent verbonden aan de opleiding Muziektheater van het Codarts Conservatorium in Rotterdam.

 

Altijd op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en profiteer van leuke aanbiedingen, winacties en interessante weetjes rondom onze producties.