De Graaf en Cornelissen

Liesanne van Dongen

Ensemble, Ass. dance-captain

Liesanne van Dongen heeft in 2018 de opleiding Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten afgerond met een summerschool bij het London Studio Centre in Londen.

Haar musical carrière begon met een On Stage Swing positie in de musical My Fair Lady. Daarbij kreeg ze de understudy van Mrs. Eynsford-Hill. Het jaar daarna bezette zij ook de swing positie in de tourende musical Evita.

Daaropvolgend was ze twee jaar te zien als solist in de theatershow Jeans met in het laatste jaar een aanvullende functie als Dance Captain.

In haar jeugdjaren danste Liesanne Ierse Dans op Europees- en Wereldniveau.

Met haar eigen voorstelling Gewoon Gewoon stond zij op TheaterFestival Boulevard in Den Bosch en in het Tapastheater in Amsterdam. Een van de nummers uit de voorstelling (WRAAK) bracht zij in 2020 uit op Spotify.

Naast het uitvoerende deel van het vak richt Liesanne zich ook op choreograferen en het docentschap. Zo is ze sinds 2020 Tapdocent en choreograaf voor de academie Muziek-en Musicaltheater op Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en voor de vooropleiding Musicalmaster in Amsterdam.

Altijd op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en profiteer van leuke aanbiedingen, winacties en interessante weetjes rondom onze producties.