De Graaf en Cornelissen

Julia Berendse

Caroline Neville e.a.

Julia Berendse studeerde in 2013 af aan de Frank Sanders’ Akademie voor musicaltheater in Amsterdam en was in haar laatste jaar gastleerling bij de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten (jazz- en musicaldans). Ze volgt zanglessen bij Rein Kolpa.

Na haar opleiding was Julia te zien als Robin van Locksley in Robin Hood en het Verdwenen Goud van I&L-entertainment en als Laura in Seks Tips, wat je van nichten leren kan van Homemade Productions. In 2016 nam ze tijdelijk de rol van zuster Maria Beyonce over in Nonsens van De Graaf & Cornelissen Entertainment. Ze speelde de rol van Elisah Baijens in Liesbeth List de musical en maakte deel uit van het ensemble van de musical The Addams Family waarbij ze veelvuldig als alternate te zien was in de rol van Wednesday. Meest recent tourde Julia door het land met Haal het doek maar op - van Appelscha tot Zierikzee als Trees Uiterwaarde.

Julia is lid van de kerngroep van De Brug Musicaltheater waarmee ze te zien was in Voor Je ’t Weet en Ordinary Days. Ook is ze werkzaam als zowel speler als regisseur bij verschillende voorstellingen van stichting Vivendi, een organisatie die voorstellingen brengt voor mensen met dementie. Julia is vaste swing bij De Radiodagen van Herman van Veen.

Ze was soliste in Ode aan Wilmink en Bannink en Luister Even Wat Ik Vraag, met onder anderen de heren van Don Quishocking, ter ere van het Willem Wilmink festival in Enschede en in 24 Rozen Voor Jou, een concert ter ere van de 100e geboortedag van Toon Hermans en geproduceerd door Maurice Hermans.

Naast haar werk op het toneel wordt Julia ook regelmatig gevraagd als vertaler/ schrijver. Zo vertaalde ze onder andere voor Brigitte Heitzer in het concert Leading Ladies en schreef ze in opdracht van de Nierstichting het lied Dichterbij elkaar, een lied om nierpatiënten en hun mantelzorgers een hart onder de riem te steken tijdens de corona pandemie.

Altijd op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en profiteer van leuke aanbiedingen, winacties en interessante weetjes rondom onze producties.