De Graaf en Cornelissen

Jordy van Loon

Frederick Fleet, e.a.

Jordy van Loon werd in 2008 door Paul de Leeuw uit het publiek geplukt en letterlijk achter het behang geplakt. sindsdien is hij allesbehalve, achter dat spreekwoordelijke behang blijven zitten.

In datzelfde jaar wordt Jordy door toedoen van Coen Swijnenberg , Sander Lantinga en Giel Beelen met zijn lied “Verliefdheid” tot Serious Request Anthem gebombardeerd in Het Glazen Huis. DJ Armin van Buuren maakte zelfs een re-mix van de song. Ten gevolge hiervan scoort hij in 2009 een vette nummer 1 hit met “Verliefdheid is een toverbal”.

Maar liefst 6.000.000 keer wordt de clip van “Verliefdheid” bekeken op YouTube. Nog datzelfde jaar scoort hij de hit  “Een kusje voor jou” en de hits “Het spel van Cupido” en “Ik ben Jordy van Loon”.

Na laatstgenoemde nummer verdween hij uit de schijnwerpers. Wat niet wil zeggen dat hij heeft stilgezeten. Hij volgde vanaf dat moment zang-, dans- en acteerlessen. Dit resulteerde in de voorstelling Andere Wegen, dat zijn première in maart 2017 beleefde in een uitverkocht Betty Asfalt Complex te Amsterdam. De succesvolle tournee in 2018 die hierop volgt is tevens de aanzet voor zijn rol in de nieuwe Nederlandse musical Haal het doek maar op – van Appelscha tot Zierikzee.

Altijd op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en profiteer van leuke aanbiedingen, winacties en interessante weetjes rondom onze producties.