De Graaf en Cornelissen

Isabel Diaferia

Phantom/Transilvanian

Isabel Diaferia volgde naast haar Havo een vooropleiding in musicaltheater aan het Valuascollege in Venlo en kreeg hierbij dans, zang en spel lessen van o.a. Kate Hendriks, Rik van de Rijdt en Arjan van Twisk.

Na het behalen van haar Havo-diploma is ze in 2018 begonnen aan de HBO-opleiding Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hier kreeg ze les van o.a. Tim Van der Straeten, Florian Boutonnier, Sofie Dirkx en Geertje Hochstenbach.

Als kind speelde Isabel in Zorro de musical van Joop van den Ende Theaterproducties, Sprookjesboom de musical, een wonderlijk muziekfeest en De Gelaarsde Kat van Efteling Theaterproducties. Op haar opleiding speelde Isabel in verschillende academie voorstellingen zoals Grease, Phaedra, De Muze, De Stoelen, en speelde ze de rol van Pritti Pasha in de afstudeervoorstelling New van Bas van Rijswijk.

Naast het theater was Isabel te zien in verschillende series zoals The (not so) perfect life of Mia, van de AVROTROS waarin ze het hoofdpersonage Mia vertolkte. Daarnaast was ze te zien als Ella in de tv-serie Kappen Nou! in De Week Tegen Pesten van de NPO en speelde ze afgelopen seizoen in de webserie Zuipkeet van Toneelgroep Maastricht de rol van Boele.

Altijd op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en profiteer van leuke aanbiedingen, winacties en interessante weetjes rondom onze producties.