De Graaf en Cornelissen

Han Oldigs

Isidor Straus

Han Oldigs zet al tijdens de middelbare schooltijd zijn eerste stappen op het podium en zingt in diverse bandjes en speelt in verscheidene toneelproducties.

Na zijn eindexamen richt hij begin jaren 80 De Dynastie van Oer op. Hij brengt een vijftal producties uit. In 1986 begint Han Oldigs samen met Coen van Vrijberghe de Coningh en Theo Nijland The Shooting Party. Het trio toert gedurende tien jaar langs de Nederlandse theaters.

Als acteur is Han op de planken te zien in onder anderen Night Train, De Vliegenier, One Flew over the Cuckoo’s Nest, Don Juan Tenorio, Otherwise Engaged en Heartbreak House, Lichtjes in je ogen, de Darmdialogen, 39 steps, Midlife!, Vijftig tinten...de parodie, Little Voice, Pumps en Penalties, Snorro, STORK, Hamlet en Het meisje met de zwavelstokjes.

Han was te zien in de musicals Urinetown en The Full Monty. Beide rollen leveren hem een nominatie op voor Beste Mannelijke bijrol in een Kleine Musical voor de de John Kraaijkamp Musical Awards 2010. Al eerder had hij er een op zak voor Als op het Leidse Plein! Voor zijn rol als Alfred Doolittle in My Fair Lady wint Han op het Gala Musical Awards 2018 de prijs voor Beste Mannelijke bijrol in een grote musical.

Hij speelde in de speelfilm Wilde Harten en televisieseries, zoals Bij Nader InzienHoe voelen we ons vandaag, Hij & Julia en Vrienden voor het Leven, Unit 13, Kees & Co, Ernstige delicten, Goede Tijden, Slechte Tijden, Ik ook van jou en Familie Kruys. 

In 2021 vervolgens werkt hij mee aan de Rocky Horror Show.

Altijd op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en profiteer van leuke aanbiedingen, winacties en interessante weetjes rondom onze producties.