De Graaf en Cornelissen

David van den Tempel

Harold Bride, e.a.

David van den Tempel studeerde in 2015 af aan de Frank Sanders Akademie.

Hij volgde lessen en workshops bij onder anderen Karin Bloemen, Willemijn Verkaik, Frank Sanders, Wil van der Meer, Paul Eenens en Rein Kolpa.

Na zijn opleiding was hij o.a. te zien in de muziektheater voorstelling Het meisje met het rode haar. Vervolgens was David in 2016 te zien in Soldaat van Oranje de musical. Hierna tourde hij in 2017 in de Musical Award winnende voorstelling, Adele, Conny, Jasperina – De Grote Drie. Vervolgens was hij in 2018 te zien in de musical The Full Monty en in 2018/2019 in Evita.

In seizoen 2019/2020 speelde David de rol van Freek in de voorstelling  Vietnam en nam hij de rol van Peter van der Gracht op zich in Haal het doek maar op.

David maakte in 2015 zijn televisie debuut in de NPO telefilm  Kamp Holland. Hij speelde de rol van Steven Bout en werd geregisseerd door Boris Paval Conen. Kamp Holland werd vertoond in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Japan, Korea en de Verenigde Staten.

Ook speelde hij in 2016 de rol van Kevin van Dijk in een Virtual Reality film en in 2018 nam hij een gastrol in de serie  Spangas voor zijn rekening. Verder speelde hij de hoofdrol in de korte film Overspoeld onder regie van Lianne Klitsie.

Naast acteren en zingen is David gecertificeerd zangleraar in de Vocal CoreTM methode en geeft hij, als docent bij Zangprofs, zangles aan veel professionele zangers en zangeressen.

Altijd op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en profiteer van leuke aanbiedingen, winacties en interessante weetjes rondom onze producties.