De Graaf en Cornelissen

Anna Joan

Phantom / Transilvanian

Anna Joan is een creatieve, veelzijdige performer en songwriter. Ze schrijft en speelt intieme, autobiografische popmuziek en acteert in films.

Anna Joan heeft zich tijdens haar opleiding Muziektheater aan de FHK te Tilburg onderscheiden door het maken en spelen van haar eigen muziektheater voorstellingen. Zo werd zij in 2018 voor haar voorstelling Tweedehands Fiets, gebaseerd op de moord op Anne Faber, genomineerd voor de Jacques de Leeuw Prijs.

In 2019 speelde zij de hoofdrol in de shortfilm Moffenmeid door Raymon Hilkman. Deze film won onder andere de ‘Audience Award’ tijdens de VERS Filmawards en de ‘Best Movie Award’ op het ‘International festival du film d’histoire’ in Montréal, Canada.

In datzelfde jaar releasde Anna Joan haar debut EP genaamd ‘CRAWL’, met songs waarmee ze de luisteraar meevoert door persoonlijke verhalen.

Inmiddels heeft ze haar ‘Master of Music’ aan de FHK behaald (2020) in de richting ‘Pop Songwriting’. Daar volgde ze lessen bij de dansacademie, het muziektheater conservatorium en de rockacademie.

In 2021/2022 werkt zij aan nieuwe muziek en is zij op tour met ‘Rocky Horror Show’.

 

Altijd op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en profiteer van leuke aanbiedingen, winacties en interessante weetjes rondom onze producties.