De Graaf en Cornelissen

Alexander Boone

Jim Farrell, e.a.

Alexander Boone is afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg richting Musicaltheater waar hij onder meer les kreeg van Florian Boutonnier, Jack Breikers, Peter van Dosselaer, Marleen van der Loo, Brigitte Odett en nog vele anderen.

Ook werkte hij samen met Tim Van der Straeten, Geertje Hochstenbach en Mark van Haasteren bij de schoolvoorstellingen Footloose, Grease en Violet.

In 2019 was Alexander te zien in het dansensemble van Winter in Wien, een productie van de Nationale Operette. In 2020 liep hij stage bij Soldaat van Oranje waar hij deel uitmaakte van het ensemble. Vervolgens was hij te zien in het ensemble van Zodiac de musical waar hij ook geregeld op mocht als understudy van de rol Matthews.

Alexander heeft een enorme voorliefde voor maken, met name schrijven en componeren. Tijdens zijn opleiding aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten componeerde hij een korte musical, genaamd De Grote Boodschap, en schreef hij het fantasyboek De Zwaardmagiërs, dat hij ooit hoopt uit te brengen. Ook zijn afstudeersolo Over Leven schreef en componeerde hij helemaal zelf. Om zichzelf te verfijnen in de ambachten van het schrijven en componeren volgde hij les bij Steven van Gool en Pepijn Moors.

Momenteel schrijft hij de muziek voor zijn eerste professionele musical, de kindervoorstelling Droomopa van het productiehuis Vlaams Fruit.

Ook was hij actief als stemacteur en sprak hij de stem in van Dash Khan in de Vlaamse versie van de Britse serie Find Me In Paris.

Altijd op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en profiteer van leuke aanbiedingen, winacties en interessante weetjes rondom onze producties.