The Bridges of Madison County

Een onweerstaanbare zomermusical

‘The Bridges of Madison County’ vertelt over de korte maar hevige romance tussen de huismoeder Francesca (Lone van Roosendaal) en de rondreizende fotograaf Robert (René van Kooten). Het zet hun beider wereld volledig op z’n kop.

De Italiaanse Francesca is door haar huwelijk terechtgekomen op het Amerikaanse platteland in Madison County, Iowa, waar zij een weinig opwindend bestaan leidt. Per toeval leert ze Robert kennen en komt ze voor een moeilijke keuze te staan: meegaan met de man van haar dromen of kiezen voor haar gezin. Heeft ze de kracht om die tweede kans te grijpen en haar - en ook zijn - eigen geluk na te streven?

De musical is gebaseerd op de gelijknamige film met Clint Eastwood en Meryl Streep. De met Tony Awards® bekroonde muziek van Jason Robert Brown (‘The Last Five Years’) is een hartverwarmende combinatie van de zwierige Italiaanse volksmuziek van Francesca en de Amerikaanse country van Robert. Aanvankelijk lijkt het een clash van culturen maar gaandeweg ontstaan duetten waarin de twee stijlen naar elkaar toe groeien. The Daily News noemde het: “one of Broadways best scores in the last decade”.

QUOTES
“Musical The Bridges of Madison County is beter dan de film”

De Volkskrant - ★★★★

“Het vocale vuurwerk in de duetten maakt deze voorstelling echt onderscheidend”
De Volkskrant - ★★★★

“De eerste musical awards voor het komende seizoen zijn gereserveerd”
Dagblad van het Noorden - ★★★★

“Nederlandse ‘The Bridges’ krijgt vleugels dankzij acteerwerk Roosendaal en Van Kooten”
NRC - ★★★★

“De hoofdrolspelers, Lone van Roosendaal en René van Kooten, bewijzen opnieuw hoe terecht hun topposities in het musicalgenre zijn”
NRC - ★★★★

“De chemie tussen Lone Van Roosendaal en René van Kooten spat van het toneel af [...] Het spel en de mimiek van Van Roosendaal zijn prachtig.”
Scènes - ★★★★

CAST
René van Kooten - Robert Kincaid
Lone van Roosendaal - Francesca Johnson
Ad Knippels - Richard ‘Dick’ Johnson
Annick Boer - Marsha
Joost van der Aa - Michael Johnson
Dagmar Rijff - Carolyn Johnson

ORKEST
Marco Braam/Frans Heemskerk - Piano
Walter de Kok - Viool
Thijs Tervoort - Bas
Renee Wijnhoven/Judith Groen - Cello
Guy Nikkels - Gitaar

CREATIVES
Gebaseerd op de roman van Robert James Waller
Jason Robert Brown - Liedteksten en muziek
Marsha Norman - Script
Koen van Dijk - Vertaling & regie
Marco Braam - Arrangementen & muzikale leiding
Chiara Re - Choreografie
Eric Goossens - Decor
Joost van Wijmen - Kostuums
Glenn Hewitt - Kostuums
Benno Barends - Lichtontwerp
Tobias Stolk - Geluidsontwerp
Maarten Voogel - Artistiek Producent

www.bridgesmusical.nl

Lone van Roosendaal

Francesca Johnson

Meer informatie Sluiten

The Bridges of Madison County
Francesca Johnson: Italiaanse immigrante, boerin te Iowa, USA

Lone van Roosendaal studeerde in 1993 af aan de Amsterdamse Academie voor Kleinkunst. In het theater was ze te zien in o.a. My Fair lady, Carlie De Musical, Dancing Queens, Grease The Musical, Rocky Over The Rainbow, Copacabana en Into the Woods. Ook had ze de hoofdrol in de musical Sweet Charity, zong ze in Liedjes van Toon en speelde ze Grisabella in Cats.

Tussen 2004 en 2008 was ze Donna in de musical Mamma Mia! Ook speelde ze in tv-series zoals Sam Sam, All Stars, Meiden Van De Wit, Grijpstra & De Gier, Samen en Koefnoen. Lone speelde verder in meerdere tv-series, maar het grote publiek leerde haar vooral kennen door haar rol van Melanie in de serie Voetbalvrouwen, Jacky in de film Verliefd op Ibiza en Sylvia Maduro in de Bon Bini Holland films.

Het afgelopen seizoen was Lone te zien in de voorstelling Expeditie Eiland en verscheen ze in de serie Goede Tijden Slechte Tijden. Lone werd zeven keer genomineerd voor een Musical Award, waarvan zij er drie verzilverde.

René van Kooten

Robert Kincaid

Meer informatie Sluiten

The Bridges of Madison County
Robert Kincaid: Fotograaf voor National Geographic

René van Kooten studeerde geschiedenis van de internationale betrekkingen aan de Universiteit van Utrecht. Hij volgde daarnaast zanglessen bij Jimmy Hutchinson, Edward Hoepelman en Sigrid van der Linden. Spellessen had hij van Henny Kaan, Petra Laseur, Tom de Ket, Hajo Bruins, Kitty Courbois en Xander van Vledder.

René begon zijn professionele carrière 20 jaar geleden in het ensemble van Miss Saigon. Later volgden vele hoofdrollen in onder meer Aïda (Radames), Beauty and the Beast (Gaston/beest),
Les Miserables (Jean Valjean), Jersey Boys (Tommy DeVito), Into the woods, Aspects of Love (Alex), Kiss of the Spiderwoman (Valentin), Sweeney Todd (Sweeney Todd) en Evita (Che). René vertolkte eerder al de rol van Robert Kincaid in The Bridges of Madison County.

Naast deze theaterproducties vertolkte hij in 2013 de rol van Jezus in The Passion en speelde hij meerdere jaren in een concertante versie van Andrew Lloyd Webber’s Jesus Christ Superstar.

Op televisie was René te zien in De Beste Zangers van Nederland 2016 en speelde hij kort in Goede Tijden Slechte Tijden. Verder was hij te horen in meerdere animatiefilms, waaronder Vaiana (Mauï) en Enchanted (prins Edward).

René is ook zanger en gitarist van de band Shifting Daylight waarmee hij in 2014 en 2018 een album uitbracht en waarmee hij gedurende 2016-2018 langs de theaters tourde met het theaterconcert Something so real.

Annick Boer

Marsha, Chiara, Ginny & Jaarmarkt zangeres

Meer informatie Sluiten

The Bridges of Madison County
Marsha: Francesca’s buurvrouw. Annick speelt ook Marian (Robert’s ex-vrouw), Chiara (Francesca’s zus), Ginny en jaarmarkt zangeres

Annick Boer is vooral bekend van het programma Kanniewaarzijn waar ze al jaren in zit, maar heeft nog heel veel meer gedaan. Annick Boer studeerde in 1994 af aan de Akademie voor Kleinkunst te Amsterdam en speelde sindsdien in vele theatervoorstellingen in het vrije en het gesubsidieerde circuit.

Zij speelde o.a. in de musicals Rembrandt, Ja zuster nee zuster (zuster Klivia) en Titanic maar ook in toneelproducties bij bijvoorbeeld het NNT, De Utrechtse Spelen en het Volksoperahuis. De laatste jaren was zij op televisie te zien als vast cabaretlid van Kopspijkers (later Koppensnellers), had zij een hoofdrol in de dramaserie De Hoofdprijs en een vaste rol in de serie Grijpstra en de Gier. Het afgelopen jaar was zij te zien in het toneelstuk Aquarium met Pierre Bokma, Jaqueline Blom en Guy Clemens en in The Bridges of Madison County, waar zij haar tweede award voor won. Dit jaar is Annick opnieuw te zien in het Vara-programma Kanniewaarzijn en op het toneel in het toneelstuk Genoeg Nu Over Jou met Ingeborg Elzevier en Peter Tuinman.

Annick heeft verschillende prijzen gewonnen: een Gouden Beeld (voor de komedie de Bifis bij de NPS), de Pisuisseprijs (voor haar debuut in het toneelstuk De Sunshineboys) en 2 keer een John Kraaijkamp Musical award (voor haar rollen in Doe Maar en The Bridges of Madison County). Ook is zij de stem van Dory in Finding Nemo en Tuk de aap in Tarzan.

Ad Knippels

Richard ‘Dick’ Johnson

Meer informatie Sluiten

The Bridges of Madison County
Richard ‘Dick’ Johnson: Francesca’s echtgenoot, boer in Iowa.

Ad studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool in 1997.
Na zijn afstuderen speelde Ad in veel verschillende voorstellingen, zoals Vijand van het Volk en Hebriana bij Theatergroep Suburbia, Midzomernachtsdroom en Ja Zuster, Nee Zuster van het Ro Theater, in Goedbloed en Het Vierde Rijk van Oostpool en bij het Amsterdamse Bos Theater speelde hij in maar liefst 10 producties, waaronder Don Q. en de titelrol in Ivanov. Maar ook was hij te zien in Verlies naar het boek van Nicci French, When Harry met Sally, Karakter, Gijsbrecht van Aemstel en Huisgoden.

Ad speelde ook grote rollen in musical- en muziektheatervoorstelling als Ciske de Rat, Mamma Mia, Spring Awakening, Grand Hotel, Love Story, Amandla! Mandela, Who’s Afraid of Woody Allen en het succesvolle The Sound Of Music, waarin hij de rol van Kapitein von Trapp vertolkte.

Voor zijn rol in Spring Awakening ontving Ad in 2011 een John Kraaijkamp Musical Award.

Tevens maakte Ad zijn opwachting in televisieseries, zoals Baantjer, Keyzer & de Boer Advocaten, Flikken Maastricht, Danni Lowinski, Levenslied, Dokter Tinus, Dokter Deen, Moordvrouw, A’dam-E.V.A., Flikken Rotterdam, La Famiglia, CMC en Klem.

Op het witte doek was hij te zien in films als Lepel, Alles Is Liefde, De Storm, Lek, Lucia de B., Helleveeg, Knielen Op Een Bed Violen, Riphagen en Hotel de grote L.

In 2018 was Ad te zien in de musical The Full Monty en in de reprise van The Bridges of Madison County.

Joost van der Aa

Michael Johnson

Meer informatie Sluiten

The Bridges of Madison County
Michael Johnson: Zoon van Francesca en Dick

Joost van der Aa heeft de vooropleiding en de hbo-opleiding Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten afgerond. Hij kreeg zangles van onder andere Edward Hoepelman en Ivar Costenoble. Tijdens zijn opleiding heeft hij meerdere voorstellingen opgevoerd zoals Anatevka onder regie van Brigitte Odett en Titanic onder regie van Paul Eenens.

Hij was eerder al te zien in The Bridges of Madison County in het Delamar Theater.

Dagmar Rijff

Carolyn Johnson

Meer informatie Sluiten

The Bridges of Madison County
Carolyn Johnson: Dochter van Francesca en Dick

Dagmar Rijff studeerde in 2018 af van de bacheloropleiding Muziektheater bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Momenteel volgt ze daar de masteropleiding. Daarnaast speelde ze in verschillende korte filmprojecten. Ook deed ze mee in de educatieve voorstelling Liever Niet van Theaterhart.