Liesbeth List de Musical

Musical over het leven van Liesbeth List

Liesbeth List de Musical vertelt een ongelofelijk levensverhaal over een ongelofelijke carrière. Het is een intens verhaal over een vrouw die alles overwon: de zelfmoord van haar moeder meteen na hun bevrijding uit het Jappenkamp, een slechte relatie, een neerwaartse carrière en het verlies van Ramses en van haar grote liefde Rob. Maar ze overwon en er was altijd nieuw succes. Dat ze na haar veertigste toch nog zwanger raakte was haar grootste ‘cadeau’.

Een nieuwe Nederlandse musical over één van onze grootste vedettes. Een icoon in de Nederlandse amusementsindustrie. Geëerd en onderscheiden met Edisons, Musical Awards en internationale prijzen. Liesbeth List: moeder, minnares, maar bovenal artieste met een enorme rijkdom aan prachtig repertoire van Shaffy, Piaf, Aznavour, Boeijen, Theodorakis en Brel.

Met Renée van Wegberg (Wicked, Vive la France, Joseph en Op een mooie Pinksterdag) als Liesbeth List.

CREW
Louis van Beek SCRIPT
Paul van Ewijk REGIE
Alberto Klein Goldewijk MUZIKALE LEIDING & ARRANGEMENTEN
Joris van Veldhoven DECORONTWERP
Arno Bremers KOSTUUMONTWERP
Coen van der Hoeven LICHTONTWERP
Bobby Renooij PRUIKEN & VISAGIE
Gijs Kater & Jan van Dijk GELUIDSONTWERP

Naar het idee van Hans Cornelissen

Renée van Wegberg

Liesbeth List

Meer informatie Sluiten

Renée van Wegberg voltooide haar opleiding aan de Muziektheateracademie van het Rotterdams Conservatorium. Ze volgde zanglessen bij Alberto ter Doest, kreeg workshops van Mary Hammond, Stanley Burleson, Frans Ehlhart en Vincent van Warmerdam, volgde zang- en spellessen bij Dave Clemmons en Barbara Marchant tijdens haar studiereis in New York en kreeg spel coaching van Hajo Bruins en Carola Arons.

In het theater was Renée te zien in de musicals Annie, We Will Rock You, als vertelster in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Urinetown, als de groene heks Elphaba in Wicked, Tick Tick Boom!, 50 Tinten… de Parodie en Nonsens. Verder speelde ze in de toneelproducties De Vagina Monologen, De Man Die Het Wist en Kinderen geen Bezwaar.

Als soliste was Renée te zien in theaterconcert Vive la France, Musicals in Ahoy 2006, Musical Classics en zong ze de rol van Maria Magdalena in Jesus Christ Superstar in Concert (2013, 2015).
In China heeft ze daarnaast nog een tijd getourd met het orkest Symphonic Impulse. Meest recent speelde Renée in Op een Mooie Pinksterdag en Vive La France II.

Op televisie was Renée te zien bij het programma AVRO’s Sterrenjacht in 2004 waar ze de titel Hét multi-talent van Nederland, een hoofdrol bij Joop van den Ende Theaterproducties en een studiereis naar New York won. Ook nam ze deel aan de finale van het Nationale Songfestival in 2005.

Als stemactrice leent Renée haar stem aan verschillende tekenfilms, commercials, radio-jingles en computergames. Verder schreef ze eigen werk op haar EP You’ll Find Me en de single On Christmas Day. Momenteel is ze ook werkzaam als vocal coach bij Vocal Center.

Renée werd voor haar rollen als vertelster in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en de rol van Suzan in Tick,Tick Boom! genomineerd voor een Johnny Kraaijkamp Musicalaward.

Fotograaf: Hester Doove

Jonathan Demoor

Robert Braaksma / Brel

Meer informatie Sluiten

Jonathan Demoor heeft zijn opleiding voor Muziektheater genoten aan het Fontys Conservatorium te Tilburg.

Jonathan speelde in Next to Normal als Henry, Sprookjesboom de Musical: een Gi-ga-gantisch Avontuur als Klein Duimpje, Love Story, Hartsvrienden, en speelde in Soldaat van Oranje als Erik Hazelhoff Roelfzema en Anton Rover waar hij afgelopen seizen terugkeerde om opnieuw de rol van Erik te spelen. In de zomer van 2017 was Jonathan te zien in de nieuwe musical A New Brain van De Kernploeg.

Naast theater is hij ook te zien op televisie. Zo was hij onder andere te zien in de series Goede Tijden, Slechte Tijden, JEUK, De Spa, Kinderen Geen Bezwaar en in commercials voor Zalando, Onderweg Ben Ik Offline en Pinlock.

Daarnaast doet Jonathan sinds 2014 veel Nederlands- en Vlaamstalig nasynchronisatiewerk voor films, series en commercials. Ook speelde hij in 2014 Jezus in de Vlaamse editie van The Passion.

Jonathan was de winnaar van de Musicalworld Awards 2012 in de categorie Beste Doorbraak voor zijn rol in Next to Normal. Verder was hij genomineerd voor de Vlaamse Musicalprijzen 2011 als Aanstormend Talent voor Sprookjesboom de Musical.

Fotograaf: Peter Verheijen

Michael Konings

Ramses

Meer informatie Sluiten

Michael Konings is afgestudeerd aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Amsterdam voor zowel de Bachelor Dans als Bachelor Docent Dans.

Na zijn afstuderen was Michael te zien in de productie Cirque Stiletto 2 met Ellen ten Damme en speelde hij mee als swing in de productie Billy Elliot.
Als zanger en danser heeft Michael binnen het show ensemble gewerkt voor het Duitse cruise bedrijf ‘AIDA cruise lines’ en was hij meest recent te zien als Don Kerr in de Broadway klassieker A Chorus Line van DommelGraaf & Cornelissen Entertainment.

Verder heeft Michael modellenwerk gedaan voor diverse sportmerken.

Rolf Koster

Frank Govers

Meer informatie Sluiten

Rolf Koster richtte tijdens zijn studie aan het conservatorium vocalgroup Take Five! op, waarmee hij drie theatershows maakte.

Rolf was te zien in de eerste productie van Les Miserables, Cyrano – De Musical, Sweeney Todd en in Wenen in Elisabeth. Terug in Nederland speelde Rolf in Zzinderella en werkte hij mee aan Pacific Overtures en Muziektheaterspektakel De Tijdaffaire.
Hij speelde in Joe - De Musical, The Dancing Queens, Jubilee 15, Robin Hood, Titanic en Rocky Over The Rainbow I.

Rolf was verder te zien in Into The Woods en was een van de solisten in Musical in Concert I en Musicals in Ahoy 2004. Daarna volgden Nine, Jesus Christ Superstar, de klucht Dubbel Op!, Shhh…it happens, A Tribute To The Bee Gees en Musicals Gone Mad, Simone’s Songbook, Rocky over the rainbow II, Diner voor 2 en De engel van Amsterdam. Met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht speelde hij nog in Rock Opera in Concert, Concert for Freedom, Stars for planet earth en Rockin’ the skies.

Bij De Graaf & Cornelissen Entertainment speelde hij eerder in de klucht Wordt U al geholpen? als Mr. Humphries en speelde in afgelopen seizoen in het theaterconcert Vive La France II, waarin de mooiste Franse chansons aan bod komen.

Rolf treedt naast zijn theaterwerk op als solist met de acts Voulez Vous, Your Votes en Heidi und die Heino’s samen met Tony Neef en Brigitte Nijman en is hij als stemacteur dagelijks op televisie te horen in vele tekenfilms en series voor onder andere Disney, Dreamworks, Cartoon Network en Nickelodeon.

Voor zijn rol in Rocky over de Rainbow I ontving Rolf een John Kraaijkamp Musical Award-nominatie voor beste mannelijke bijrol.

Johnny Barendsen

Cees Nooteboom

Meer informatie Sluiten

Johnny Barendsen heeft zijn opleiding gevolgd aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater in Amsterdam. Daarnaast volgde Johnny verschillende zang- en spelworkshops van onder andere Karin Bloemen, Doris Baaten, Huub Stapel en Stefan de Walle.

Johnny trad op tijdens de jubileum voorstelling 125 jaar Carré. Hij speelde mee in de spektakel musical 14-18 België en in de kerstshow van Karin Bloemen getiteld Kerst met een grote K.
Verder heeft Johnny recent twee jaar in Soldaat van Oranje gespeeld. Het eerste jaar in het ensemble en het tweede jaar in de rol van Victor Verstegen.

Johnny was afgelopen najaar te zien in de commercial voor de Nationale Postcode Loterij.

Fotograaf: Roy Beusker

Julia Berendse

Elisah Baijens

Meer informatie Sluiten

Julia Berendse studeerde in 2013 af aan de Frank Sanders Akademie voor musicaltheater in Amsterdam en was in haar laatste jaar gast leerling bij de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten (jazz- en musicaldans). Ze volgt nu zanglessen bij Rein Kolpa.

Na haar opleiding was Julia te zien als Robin van Locksley in Robin Hood en het verdwenen goud van I&L Entertainment en Seks Tips, wat je van nichten leren kan van Homemade Productions.
In 2016 nam ze tijdelijk de rol van zuster Maria Beyonce over in Nonsens van De Graaf & Cornelissen Entertainment. Ze is lid van de kerngroep van De Brug Musicaltheater waarmee ze te zien was in Voor je ’t weet en Ordinary Days. Ook is ze werkzaam in verschillende voorstellingen van stichting Vivendi en is ze swing bij De Radiodagen van Herman van Veen.

Als soliste was Julia verder te zien in Ode aan Wilmink en Bannink en Luister even wat ik vraag met onder anderen de heren van Don Quishocking ter ere van het Willem Wilminkfestival in Enschede en in 24 rozen voor jou een concert ter ere van de 100e geboortedag van Toon Hermans geproduceerd door Maurice Hermans.

Fotograaf: Eke Salome.

Job Greuter

Ensemble

Meer informatie Sluiten

Job Greuter volgt momenteel een dubbelstudie Muziektheater en Klassieke Muziek aan het conservatorium van Rotterdam, Codarts. Hier krijgt hij les van o.a. Leo van der Plas, Arlon Luijten en Herre Jan Stegenga.

In zijn jeugd was hij als Kleine Tarzan te zien in Tarzan van Joop van den Ende Theaterproducties. De afgelopen jaren was hij meerdere malen te zien in kleinschalige (concert)producties, als zanger, acteur en soms als cellist.

Buiten het theater is Job reeds twee jaar werkzaam als acteur bij The Amsterdam Dungeon te Amsterdam.

In 2016 ontving hij een Stipendium voor aanstormend muziektheater-talent van het college van bestuur van Erasmus University Rotterdam & Codarts Rotterdam. Daarvóór behaalde hij tussen 2009 en 2011 als cellist tweemaal een eerste en tweede prijs bij het InterProvinciaal Muziek Concours (IPMC).

Fotograaf: Roy Beusker

Bernice Havenaar

Ensemble

Meer informatie Sluiten

Bernice Havenaar studeert momenteel aan de opleiding Musicaltheater aan de Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Ze volgde lessen van onder andere Tim van der Straeten, Caroline Frerichs, Marleen van der Loo, Florian Boutonnier en Jack Breikers.

Tijdens de opleiding was Bernice te zien in verschillende producties waaronder How to succeed in Business without really trying, The Addams Family en De jodenverraadsters.
Daarnaast was Bernice drie jaar lang zangeres in het musicalkoor Say No More onder leiding van Jack Breikers.

Fotograaf: Roy Beusker