Bella Italia

Cantare tricolore

Bella Italia laat zien dat de smaken en ingrediënten van het Italiaanse lied net zo rijk zijn als die van de geliefde Italiaanse keuken. Hoogste tijd dus voor een verrassingsmenu met de lekkerste en mooiste Italiaanse topsongs van Eros Ramazzotti, Laura Pausini, Paolo Conte, Andrea Bocelli, Raffaella Carrà, Gigliola Cinquetti, Riccardo Cocciante, Rita Pavone en niet te vergeten grote hits die we kennen door versies van Marco Borsato, André Hazes en Willy Alberti.

Met Leonie Meijer (‘The Voice’ en solo-programma’s) en Marijn Brouwers (Aznavour, Meneer Halsema en Jenny en Marijn), Merijn Oerlemans en fantastische musici.

Benvenuto nella Bella Italia!

CREW
Vincent van den Elshout REGIE
Alberto Klein Goldewijk MUZIKALE LEIDING
Coen van der Hoeven LICHT & DECORONTWERP
Glenn Hewitt KOSTUUMONTWERP
Gijs Kater & Jan van Dijk GELUIDSONTWERP

Leonie Meijer

Zangeres

Meer informatie Sluiten

In Rotterdam geboren (1985) en in Bleiswijk opgegroeid: muziek speelde altijd een belangrijke rol in Leonie’s leven. Na studies aan de Academie voor Lichte Muziek en het Conservatorium van Amsterdam, kreeg Leonie in 2011 nationale bekendheid als finaliste van het allereerste seizoen van The Voice of Holland.

In datzelfde jaar verscheen haar debuutalbum Los, gevolgd door haar tweede Nederlandstalige album Luister maar (2013). Sinds 2014 is Leonie Meijer ook in het theater te vinden. Het eerste solo programma Luister Maar Live liet niet alleen bij haar fans een verpletterende indruk achter, maar ook bij de theaterdirecties en critici, waardoor er in 2015 een vervolg kwam: Naked met daarbij een nieuw album: The Naked Sessions. Het theaterprogramma Naked ging in 2016 in reprise, en na een kleine 100 voorstellingen startte Leonie in het najaar van 2017 met haar derde nieuwe theatershow Hier, dat in het najaar van 2018 in reprise zal gaan. Alle solo theatershows zijn geregisseerd door Bavo Galama.

In 2017 bracht ze in samenwerking met M.A.R.S. Worldwide voor het eerst een Engelstalig album uit, getiteld NJ 123 op haar eigen platenlabel Frederick Records. Voor dit album reisde ze o.a. naar

Amerika om te schrijven en ging ze met co-producer Ton Snijders en arrangeur Sebastiaan Koolhoven naar Praag om met The City of Prague Philharmonic Orchestra de nieuwe nummers van live orkest te voorzien.

Naast deelname aan diverse tv-programma’s, was Leonie in 2011 special guest tijdens Man in the mirror, een Michael Jackson tribute met Engels/Amerikaanse cast. In 2016 was Leonie understudy van Leoni Jansen in het theaterprogramma Graceland samen met The African Mama’s.

Leonie studeerde Italiaanse taal en cultuur in Rome en later ook aan de Universiteit van Amsterdam.

Marijn Brouwers

Zanger

Meer informatie Sluiten

Marijn Brouwers studeerde af aan Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam en volgde daarna een master zang/muziektheater bij Edward Hoepelman aan het Fontys Conservatorium in Tilburg.

Marijn was o.a te zien in de musicals Foxtrot, in Ciske de Rat als Cis de Man en als Tuk Stuk Rukker in de musical Cats. Hij was een van de finalisten in het TV programma: Op zoek naar Zorro.

De afgelopen theaterseizoenen produceerde en speelde Marijn zijn eigen theaterprogramma’s: Marijn Brouwers zingt Halsema, Marijn Brouwers zingt Charles Aznavour en Jenny Arean & Marijn Brouwers. Eerder dit seizoen tourde hij met zijn solo The Chet Baker Room.

Marijn bracht daarnaast in eigen beheer drie albums uit: Halsema, La Bohème en Jenny Arean & Marijn Brouwers – de Liedjes. Voor deze albums werkte hij samen met Willem Nijholt, Liesbeth List en Jenny Arean.

Naast zijn werkzaamheden in het theater maakt Marijn ook illustraties en geeft hij regelmatig les of begeleidt studenten op Codarts Conservatorium, Fontys Conservatorium en op de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie.

Merijn Oerlemans

Zanger

Meer informatie Sluiten

Merijn Oerlemans is geboren en getogen in het Noord-Brabantse Bergen op Zoom. Van jongs af aan is hij al verzot op theater en muziek en is op vroege leeftijd al binnen amateurverenigingen begonnen binnen deze disciplines.

Na zijn middelbare school is Merijn doorgestroomd naar een pedagogische opleiding. De wil om naar een theaterschool te gaan was erg aanwezig, toch het leek het hem verstandig eerst een ‘zeker vak’ te kiezen. In de zomer van 2016 kreeg hij echter de vraag of hij naar Amsterdam wilde komen om als producer bij de Zapp Kids Top 20 te gaan werken en is hij zijn droom achterna gegaan.

In 2016 werd hij daarnaast bij de Stichting Amateur Musical Awards bekroond met een award voor ‘Beste Mannelijke Hoofdrol’ voor de productie Petticoat, waar hij de rol van Rogier van Rooden mocht vertolken.

Dankzij deze award, waar o.a. Hans Cornelissen, René van Kooten en Jacques d’Ancona in de vakjury zaten, mocht hij auditie doen voor Bella Italia, waar hij dit seizoen zijn professionele debuut mee maakt in de Nederlandse theaters.

Naast werk in het theater en voor televisie heeft Merijn ook gastrollen mogen spelen in Brugklas (NPO ZAPP) en Just Like Me (DISNEY CHANNEL), presentaties mogen verzorgen voor beurzen/theateravonden en verleent hij zijn stem als voice-over.