A Chorus Line

17 dansers. 8 spotlights. 1 droom.

A Chorus Line vertelt het prachtige en indringende verhaal over 17 ambitieuze en professionele dansers die op een kaal toneel komen auditeren voor een Broadway-musical. Elk van de dansers is wanhopig op zoek naar werk. De regisseur en zijn assistent willen meer over hen te weten komen, en ze vragen de dansers om zich voor te stellen. Met enige tegenzin geven ze zich bloot en onthullen hun verleden. Volg hun persoonlijke verhalen en de strijd om één van die felbegeerde rollen in de spotlight.

Met musicalklassiekers als ‘I Hope I Get It’, ‘I Can Do That’, ‘At the Ballet’, ‘Dance: Ten; Looks: Three’, ‘What I Did for Love en One’.

Door de briljante mix van zang, dans en meeslepend authentiek drama werd de show direct na de wereldpremière in 1975 al als een klassieker bestempeld. ‘A Chorus Line’ ontving twaalf Tony Award-nominaties, en won er negen waaronder die voor Beste Musical. Daarnaast ontving de musical in 1976 de Pulitzerprijs voor drama en de New York Drama Critics’ Circle Award voor Beste Toneelstuk.

{cast_block_label}

{cast_block_role}

Meer informatie Sluiten
{cast_block_content}
{/parents:cast_blocks}