Courbois, Parels van Poëzie

Courbois, Parels van Poëzie Kitty Courbois leest haar favoriete gedichten en vertelt

Courbois, Parels van Poëzie Kitty Courbois leest haar favoriete gedichten en vertelt. Poëzieprogramma met en rond actrice Kitty Courbois.

Kitty Courbois vierde vorig jaar haar vijftigjarig jubileum. Bij deze gelegenheid ontving zij de naar haar vernoemde Courbois-Parel, een nieuwe toneelprijs die zij naar eigen inzicht door kan geven aan een volgende actrice.

In de afgelopen vijftig jaar speelde Courbois ontelbare rollen in toneelstukken, onder andere Medea, speelfilms onder andere Leedvermaak en televisieseries, onder andere Het Wassende Water. Voor diverse producties werd zij onderscheiden.

Met haar liefde voor de poëzie maakte het grote publiek tot op heden maar incidenteel kennis, met name tijdens speciale gelegenheden als de dodenherdenking op de Dam, de rouwdienst voor Harry Mulisch en een prijsuitreiking aan Remco Campert.

In Courbois, Parels van Poëzie draagt de actrice haar lievelingsgedichten voor, afgewisseld met persoonlijke bespiegelingen betreft het repertoire , de persoonlijke connectie met enkele van de auteurs en haar carrière. Zo zullen gedichten van Hans Lodeizen, Remco Campert, Judith Herzberg, Hugo Claus, M. Vasalis, Bert Schierbeek, Hanny Michaelis en Gerard Reve deel uitmaken van deze intieme literaire theaterproductie.

Samenstelling, regie en verbindende teksten: Ilonka Verdurmen, Paul van Ewijk en Lars Boom.

Cast

Meer informatie Sluiten

Kitty Courbois

Creatives

Meer informatie Sluiten

Ilonka Verdurmen

Paul van Ewijk

Lars Boom

Hans Cornelissen

Crew

Meer informatie Sluiten

Eelke Slooten

Julius Geleijnse

Productie

Meer informatie Sluiten

Producenten: Ruud de Graaf en Hans Cornelissen

Zakelijke leiding: Suzanne van Dommelen

Uitvoerend Producent: Willem Westhoff

Productieleider: Esther den Braven

Productieassistent: Julia van Vliet