Courbois, Parels van Poëzie

Een intiem literair programma

Kitty Courbois, één van onze grootste actrices, vierde onlangs haar vijftigjarig toneeljubileum. Bij deze gelegenheid ontving zij de naar haar vernoemde Courbois-Parel, een nieuwe toneelprijs die zij naar eigen inzicht door kan geven aan een volgende actrice.

In Courbois, Parels van Poëzie draagt Kitty Courbois haar lievelingsgedichten voor, afgewisseld met persoonlijke bespiegelingen over de repertoirekeuze en haar persoonlijke band met de auteurs. Zo zullen gedichten van Vasalis, Hans Lodeizen, Remco Campert, Judith Herzberg, Hugo Claus en Gerard Reve deel uitmaken van deze intieme literaire theaterproductie.

In de afgelopen vijftig jaar speelde Courbois ontelbare rollen in toneelstukken, onder andere Medea, speelfilms onder andere Leedvermaak en in televisieseries onder andere Het Wassende Water. Voor diverse producties werd zij onderscheiden. Met haar liefde voor de poëzie maakte het grote publiek tot op heden maar incidenteel kennis, met name tijdens speciale gelegenheden als de dodenherdenking op de Dam, de rouwdienst voor Harry Mulisch en een prijsuitreiking aan Remco Campert.

{cast_block_label}

{cast_block_role}

Meer informatie Sluiten
{cast_block_content}
{/parents:cast_blocks}