Bessen

Mevrouw Straatman moet naar een verzorgingsflat. Ze wordt waziger en kan niet meer zelfstandig functioneren. Ze leeft steeds meer in het verleden en aangezien haar verleden zich in de theaterwereld afspeelde levert dat veelal vrolijke herinneringen op. De successen, de flops, het gekissebis in de kleedkamer, de liefdes en het liefdesverdriet: mevrouw Straatman beleeft het allemaal opnieuw.

In het hier en nu heeft ze moeite zich te voegen naar de regels en wetten van haar nieuwe leefomgeving. Steeds vaker vlucht ze in het verleden en uiteindelijk lijkt ze alleen nog maar te leven in de spotlights van voeger. Maar ja, met een theaterpersoonlijkheid weet je natuurlijk nooit iets zeker….

Een ingenieus geconstrueerd toneelstuk met vier acteurs in acht rollen, die het heden en het verleden van Mevrouw Straatman op aansprekende wijze zullen doen herleven.

In 1981 leverde Jos Brink met BESSEN zijn eerste toneelstuk af. De reacties waren fantastisch. Verrassend, overtuigend, ontroerend, geestig en met een oprechte diepere onderlaag. Vele superlatieven werden uit de kast gehaald. Het ingenieus geconstrueerde toneelstuk blijft de theaterbezoeker tot het laatste moment verrassen. Brink gebruikte bij het schrijven van BESSEN niet alleen zijn theaterkant, maar greep ook terug op zijn ervaringen als pastoraal medewerker in een bejaardenhuis. Met deze hernieuwde uitvoering van BESSEN brengt De Graaf & Cornelissen Producties voor het eerst weer een productie uit het door een breed publiek zo geliefde repertoire van Jos Brink en Frank Sanders in de Nederlandse theaters. Eén van de hoofdrollen zal gespeeld worden door Lucie de Lange, zij was decennia lang de muze van Jos Brink en speelde in vele van zijn producties een vrouwelijke hoofdrol. Tevens speelt actrice Kiki Classen een rol. Brinks weduwnaar Frank Sanders heeft een adviserende rol, hartsvriend Paul van Ewijk voert de regie. BESSEN ging op 23 januari 2012 in première in de Haarlemse Schouwburg.

BESSEN is een blijspel met een scherp randje

Cast

Meer informatie Sluiten

Lucie de Lange: Mevrouw Straatman / Flora Moreno

Kiki Classen: Mevrouw Westerduin / Suze Brandt

Vastert van Aardenne: Hans Straatman / Frederik Koning

Kaily van Starrenburg: Anne / Jannie

Creatives

Meer informatie Sluiten

Auteur: Jos Brink

Script bewerking & Regie: Paul van Ewijk

Decorontwerp: Marjolein Ettema

Lichtontwerp: Coen van der Hoeven

Kostuumontwerp: Glenn Hewitt:

Crew

Meer informatie Sluiten

Licht en Geluid: Bianca van Beugen

Stagemanager: Mario van den Boom

Technishe Productie: Leyn Hinrichs

Company Manager: Luuk Adema

Productie

Meer informatie Sluiten

Producenten: Ruud de Graaf & Hans Cornelissen

Zakelijk Leider: Suzanne van Dommelen

Uitvoerend Producent: Willem Westhoff

Productieleider: Esther den Braven

Productieassistent: Sanne Linssen