Cabaret

Willkommen, Bienvenue, Welcome...

Cabaret speelt zich af in het Berlijn van de jaren ’30; een stad die danst op de rand van de afgrond. In de Kit Kat Club vermaken nachtclubzangeres Sally Bowles, de excentrieke Master of Ceremonies (M.C.) en de verleidelijke Kit Kat Girls hun bezoekers. De extravagante gang van zaken in deze decadente nachtclub vormt een schril contrast met de steeds groter wordende dreiging van het nazi-regime. In een heksenketel probeert een ieder op eigen wijze te overleven. Morgen kan immers alles anders zijn.

Cabaret is van 28 september 2008 tot en met 1 maart 2009 te zien in de Nederlandse theaters. Hiermee krijgt het grote publiek de gelegenheid deze klassieker onder de musicals dicht bij huis te bekijken. De regie van deze nieuwe bewerking is in handen van Paul van Ewijk. Barrie Stevens tekent voor de choreografie en de vertaling is van Daniël Cohen.

De cast
In Cabaret zal zanger en entertainer Sven Ratzke zijn musicaldebuut maken. Ratzke - door Der Tagespiegel ‘De Prins van het Duitse Chanson’ genoemd - is in Duitsland een gevierd artiest. Met zijn eigenzinnige muziektheatershows vol glamour, entertainment en ironie heeft hij een unieke stijl gecreëerd binnen het traditiegetrouwe genre van het chanson. Met zijn eigen shows was hij o.a. te zien in New York, Kopenhagen, Wenen en Tokyo.
De vrouwelijke hoofdrol van Sally Bowles wordt gespeeld door Ellen Evers die hiermee voor het eerst in haar carrière eerste cast is voor een vrouwelijke musicalhoofdrol. Ellen Evers was eerder te zien in o.a. Miss Saigon, Chicago en Mamma Mia. Voor haar rol als Koningin Anna in 3 Musketiers won zijn een Musical Award voor beste vrouwelijke bijrol.

Naast Sven Ratzke en Ellen Evers is Dick Cohen (o.a. Titanic, The Sound of Music en Crazy for You) te zien als Clifford Bradshaw. De rollen van Herr Schultz en Fraulein Schneider worden gespeeld door Johnny Kraaijkamp (Pietje Bell, Wat Zien Ik!?, De Fantasticks) en Pamela Teves (Soapserie Onderweg naar Morgen). Daarnaast zijn er belangrijke rollen voor Sabine Beens en Martin Strizko.

{cast_block_label}

{cast_block_role}

Meer informatie Sluiten
{cast_block_content}
{/parents:cast_blocks}