De Fabeltjeskrant

Nederlands meest succesvolle kinderserie ooit

Ruud de Graaf en Hans Cornelissen (De Graaf en Cornelissen Producties BV) en Robin de Levita (Robin de Levita Productions BV) brengen volgend theaterseizoen gezamenlijk een nieuwe originele musical gebaseerd op de legendarische televisieserie ‘De Fabeltjeskrant’. Acteur en auteur Jon van Eerd schrijft het script voor deze nieuwe familiemusical. Ruud Bos zal speciaal voor deze musical nieuwe liedjes schrijven, maar ook zullen krakers als; ‘Hup daar is Willem met de waterpomptang’ ‘Stoom’ en ‘Drink meer prik’ terugkeren. De musical wordt een feest van herkenning voor de kijkers van toen en een unieke theaterervaring voor een hele nieuwe generatie. De familiemusical ‘De Fabeltjeskrant’ ging op 30 september 2007 in première in het Theater aan de Parade in Den Bosch en is daarna in bijna alle Nederlandse theaters te zien.

Geschiedenis
‘De Fabeltjeskrant’ kwam 1 oktober 1968 voor het eerst op de buis. De legendarische tv-serie werd tussen 1 oktober 1968 en 31 augustus 1974 door de NTS/NOS uitgezonden, daarna van 30 september 1985 tot en met 31 maart 1989 door de AVRO, KRO, TROS en Veronica. Herhalingen werden later, tussen 19 februari 1990 - 4 oktober 1992 door RTL4 uitgezonden. In 1969 won de serie zowel een Edison als een Gouden Televizier-ring. Niet alleen in Nederland was ‘De Fabeltjeskrant’ een groot succes, ook in het buitenland werd de serie uitgezonden. Onlangs werd ‘De Fabeltjeskrant’ uitgeroepen tot het populairste jeugd televisieprogramma van de vorige eeuw.

Karakters
Dierenkarakters als Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Bor de Wolf, Ed en Willem Bever, Truus de Mier, de gezusters Hamster, Zoef de Haas, Stoffel de Schildpad en Lowieke de Vos werden ‘bekende Nederlanders’. Uitspraken als ‘lekkere hapjes!’, ‘oogjes dicht en snaveltjes toe’, ‘hatsiekiedee’ en ‘tuut, tuut, tuut, tuut’ werden gemeengoed. Vanaf volgend theaterseizoen kan een hele nieuwe generatie kennismaken met deze unieke karakters.

Producenten
Producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen waren eerder verantwoordelijk voor de theatersuccessen ‘Pietje Bell, de Musical’ en ‘Zeg ‘ns Aaa, het Toneelstuk’. Woensdag 11 oktober gaat de door hen geproduceerde musical ‘Wat Zien Ik?!’, gebaseerd op de boeken van Albert Mol, in première en zondag
13 november het toneelstuk ‘Nacht, Moeder’. Volgend seizoen brengen zij naast ‘De Fabeltjeskrant’ een vervolg op de theaterversie van ‘Zeg ‘ns Aaa’, getiteld ‘Met de Assistente van Dokter van der Ploeg’, première 16 september 2007. Verder zijn ze bezig met een musicalversie van het wereldberoemde ‘Op Hoop van Zegen’.

Producent Robin de Levita was verantwoordelijk meer dan 75 musicalproducties in zowel binnen- als buitenland, waaronder 14 Broadway producties. Hij won vele internationale theaterprijzen waaronder 3 Tony Awards. Robin was jarenlang verantwoordelijk voor alle internationale producties van Stage Entertainment. Robin de Levita Productions BV bereidt momenteel diverse internationale theaterproducties voor, waaronder een musicalversie van Carmen voor Broadway.

De familiemusical ‘De Fabeltjeskrant’ ging op 30 september 2007 in première in het Theater aan de Parade in Den Bosch.

{cast_block_label}

{cast_block_role}

Meer informatie Sluiten
{cast_block_content}
{/parents:cast_blocks}