The Dinner Party

De nieuwste komedie van Neil Simon

In een aparte afdeling van een uiterst exclusief restaurant in Parijs – de ruimte die gereserveerd kan worden voor privé-diners – staat CLAUDE in zijn smoking. Hij heeft via zijn advocaat een uitnodiging ontvangen om deze avond hier te verschijnen.

Hij is duidelijk onder de indruk van de schitterende ambiance: klassieke wandschilderingen, met bladgoud afgewerkte lambrisering, een majestueuze kroonluchter. Er staat een tafel, gedekt voor zes personen, met damast, veel zilver en kristal. Op een andere tafel staan de koelers met champagne, de bijzondere wijnen en schalen met exquise amuses. En als finishing touch een aantal oogverblindende boeketten.
Enigszins verwonderd neemt CLAUDE deze indrukwekkende entourage in zich op, en ’t bevreemd hem dat er geen gastheer is om hem te ontvangen, dat er geen andere genodigden zijn, en dat er zelfs geen bedienend personeel te bekennen is.
Dan komt ALBERT binnen, eveneens in smoking. Ook hij blijkt door dezelfde advocaat te zijn uitgenodigd. De heren kennen elkaar niet en beiden zijn volstrekt in ’t ongewisse over aanleiding, motief of doel van deze merkwaardige invitatie.
Hetzelfde geldt voor ANDRE, de derde gast die arriveert.
De heren tasten elkaar af, op zoek naar raakpunten, naar eventuele gemeenschappelijke facetten, om er achter te komen wat de bedoeling kan zijn van deze raadselachtige Dinner Party.
Maar ze komen geen stap verder; ’t blijft voor hen een grote mysterie.

Dan komen vrij kort na elkaar drie aantrekkelijke en charmante dames binnen: MARIETTE, YVONNE en GABRIELLE.
De Dinner Party raakt in een stroomversnelling, er ontstaan diverse verwikkelingen en er ontspint zich stap voor stap een verrassende intrige.

In ‘DE DINNER-PARTY’ weet NEIL SIMON – de meest succesvolle schrijver van Broadway-komedies van de afgelopen halve eeuw (“Op blote voeten in het park”, “Een doos vol kruimels”) – zijn publiek te boeien en te amuseren door een subtiele afwisseling van mysterieuze suspense, oprecht aangrijpende confrontaties en zelfs slapstickachtige momenten. En dat alles doorspekt met zijn kostelijke one-liners.
De enthousiaste reacties van de Amerikaanse pers en de maandenlange uitverkochte voorstellingen in New York bewijzen dat men daar zeer gecharmeerd is van “DE DINNER-PARTY” en dat het publiek zich met veel facetten van deze relatiekomedie kan identificeren.

{cast_block_label}

{cast_block_role}

Meer informatie Sluiten
{cast_block_content}
{/parents:cast_blocks}